Єдиний агростенд або як пройшло Місто професій

5 жовтня в Києві відбувся захід «Місто Професій», котрий проводиться вже шостий рік поспіль у більш ніж 50 містах. Це був перший захід сезону 2019-2020 рр. 

«Місто  Професій» — національний мандрівний проект, який в рамках одного заходу в окремому населеному пункті  дозволяє дітям спробувати себе у різних професіях. Проект забезпечує дітей та їхніх батьків безпечним та цікавим освітнім досвідом, який у майбутньому стане у пригоді при розв'язанні питань профорієнтації та виборі професії.

Вперше захід пройшов у 2014 році в 12 містах України. Учасниками стали діти віком від двох до вісімнадцяти років загальною кількістю понад 40 тис. учасників. Вже у 2015 році учасниками проекту стали діти у 25 містах України в загальній кількості  98 тис. учасників. У 2016 кількість учасників збільшилася до майже 350 тис. дітей. 

Філософія проекту — це виховання свідомого вибору. Коли людина займається улюбленою роботою, вона виконує її якісно та з любов’ю. Результатом такої роботи стає якісний продукт та послуги. У свою чергу, результатом цього буде підвищення рівня життя в державі загалом. Важливо також те, що працівники, які представляють професії на «Місті Професій», дійсно люблять свою справу і з задоволенням демонструють переваги улюбленої роботи, що сприяє формуванню у дітей правильного уявлення про майбутню кар’єру.

На заході компанії розміщують свої локації та проводять майстер-класи. Діти отримують свою «Трудову книжку» за допомогою якої дитина влаштовується на роботу й отримує відмітки про те, які професії він вже освоїв. Крім того, діти можуть заробити деякі гроші (у Міста Професій є своя власна валюта) і потім обміняти їх на солодощі або подарунки. Батьки мають можливість поспілкуватися з представниками компаній та більше дізнатися про роботодавців.

В цей раз на стендах було представлено близько 160 професій та спеціальностей. Основною гордістю засновників є присутність значних державних структур. Так, наприклад, Національне антикорупційне бюро України презентувало професію детективу, Міністерство фінансів України вчило дітей бути міністрами фінансів, а Вищий антикорупційний суд розповідав про роботу судді. 

Також діти мали можливість ознайомитися з такими професіями, як листоноша та кур’єр від Укрпошти, бариста від підприємства «Асканії FMCG», піцейола від Pizza di Casa, фітнес-тренер від CrossFit Banda та інші. Цікаво та з розмахом представляли свої професії служби порятунку. Так, поліція запросила на стенди кінологів, презентувала усі види транспорту, які використовує (і навіть кінна поліція була!), а пожежні показали як стати справжнім спеціалістом. 

Що ж стосується аграрного напрямку, то серед представлених професій були тракторист, агроном і ветеринар. Агроіндустріальний холдинг МХП був єдиною аграрною компанією, що представив свої стенди. Діти мали можливість дізнатися про догляд за курчатами і роботу з тваринами, спробувати себе справжніми агрономами і отримати розсаду напам’ять, а також посидіти на справжньому тракторі CLAAS

Крім того, МХП вражав емоціями — діти та їх батьки отримали фотокартки, шоколадки, наклейки і VR-прогулянку підприємствами холдингу. А проект AgriKids провів відбір ведучого у новий випуск програми, яка буде зніматися на виробництві МХП. Деталі у новому випуску AgriKids, стежте за новинами :)

Сама засновниця та ідеолог проєкту Тетяна Люлька зазначає, що для заходу дуже цінно, що з’явилися нові партнери, в тому числі і аграрні. Адже до цього заходу агрокомпанії не бажали брати участь. 

Насправді, це дуже дивно, коли більшість роботодавців зазнають дефіцит кадрів, особливо робочих, при цьому не приваблюють увагу потенційних співробітників (або майбутніх потенційних :) 

Тож, крім самих основних агропрофесій, ми розповімо і про ті, які частково стосуються сільського господарства. Так, наприклад, інжинірингова компанія Прогресстех-Україна представляла професію інженера-конструктора, а Київавтодор розповідали про водіїв та механізаторів. Діти посиділи за кермом, «покрутили баранку» як то кажуть і дізналися про основні моменти інженерних послуг. 

Також цікавим був майстер-клас для майбутніх будівельників, які почали будувати маленький будинок прям у самому центрі парку. 

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна