АгроПризначення у квітні від Latifundist.com

Квітень був турбулентним в плані кадрових перестановок. Причому, ми нарахували більше звільнень, ніж призначень. Серйозні зміни були на керівних постах державних структур: Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, ДПЗКУ, «Укрзалізниці». Кадрові перестановки торкнулися також компаній AgroGeneration«РОСТОК-ХОЛДИНГ»Risoil S.A., «Кернел», «Агрейн», «Агроресурс» та ін. 

Читати також: Аграрні призначення 2020: Квітень

Сергій Булавін

Звідки : AgroGeneration

Куди : AgroGeneration

Посада: Генеральний директор

Наприкінці березня відбулися кадрові перестановки в компанії AgroGeneration. Джон Шморгун, який займав пост генерального директора, пішов у відставку. На його місце був призначений Сергій Булавін, який раніше обіймав посаду старшого віце-президента.

«Я пишаюся своїм призначенням на посаду гендиректора. Я добре знаю компанію і зроблю все від мене залежне, застосувавши весь свій досвід, щоб забезпечити AgroGeneration успішне вирішення численних завдань, особливо з точки зору прибутковості і ефективності», — зазначив Сергій Булавін.

Свою кар'єру в компанії він почав в 2010 р. Має понад 20 років досвіду в Private Equity і більше 8 років — у великомасштабному сільському господарстві. З лютого 2020 року —генеральний директор «Української академії корпоративного управління» (UCGA). У 2018 році закінчив навчання LeanSixSigma в школі бізнесу Sterling Business School (Україна).

Андрій Шваб


Звідки: «РОСТОК-ХОЛДИНГ»

Куди: «РОСТОК-ХОЛДИНГ»

Посада: Генеральний директор

З квітня 2020 р. Андрій Шваб призначений генеральним директором компанії «РОСТОК-ХОЛДИНГ», в якій пропрацював 9 років.

У 2004 р. Андрій Шваб закінчив Чернівецький фінансово-юридичний інститут і отримав ступінь бакалавра за спеціальністю «Правознавство». У 2006 р. отримав ступінь магістра, закінчивши Академію адвокатури України також за спеціальністю «Правознавство».

У Андрія 9-річний досвід роботи в агросекторі. З липня 2010 р. він працював корпоративним директором «РОСТОК-ХОЛДИНГ».

Василь Коваленко

Звідки: ДПЗКУ

Куди: ДПЗКУ

Посада: Виконуючий обов'язки голови правління

29 квітня тимчасово виконуючим обов'язки голови правління ДПЗКУ призначений Василь Коваленко. З 21 серпня 2019 р. він обіймав посаду заступника голови правління ДПЗКУ.

У 1998 р. Василь Коваленко закінчив Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю правознавство. У 2003-2016 рр. займав керівні посади в приватних бізнес-структурах, протягом 2016-2018 рр. очолював департамент з питань взаємодії з правоохоронними органами, внутрішнього аудиту, антикорупційної діяльності та оборонної роботи Київської обласної державної адміністрації. З 2018 був радником голови правління, а з 21 серпня 2019 року — заступник голови правління ДПЗКУ. 

Іван Юрик

Звідки: «Укрзалізниця»

Куди: «Укрзалізниця»

Посада: Виконуючий обов'язки голови правління

Постанова про призначення нового тимчасового глави вже передали до Кабінету міністрів. Уряд повинен затвердити його кандидатуру.

Іван Юрик закінчив школу управління імені Д.Ф.Кеннеді, після чого почав працювати в Інституті міжнародної економіки імені Патерсона (Вашингтон, США) у відділі, який вивчає Україну. У 2008 році закінчив Гарвардський університет.

Іван Юрик в 2017-2018 рр. був заступником директора Офісу залучення і підтримки інвестицій уряду України UkraineInvest. З червня 2018 року по червень 2019 був членом наглядової ради, а з 14 червня 2019 року — член правління «Укрзалізниці».

Іван Ніякий 

Звідки: Трансшип-Сервіс  

Куди: «Краншип» 

Посада: Директор 

Іван Ніякий у квітні очолив компанію «Краншип» — підрозділ групи компаній «Трансшип» в Україні.

До нового призначення Іван Ніякий був директором ДП «Трансшип-Сервіс». Також він є віце-президентом Морський палати України. Іван Ніякий здобув дві вищі освіти, профільну — Одеський «Водний» (ОНМУ, спеціальність — організація перевезень і управління на морському   транспорті). Друга — Одеська юридична академія. У 2010 р. почав працювати морським агентом в компанії «Трансшип». У 2014 р. був призначений директором менеджерської компанії групи компаній «Трансшип».

Владислав Талах

Звідки: Український інститут майбутнього 

Куди: Risoil Kherson  

Посада: Керівник проектної команди 

Наприкінці квітня Владислав Талах очолив проектну команду Risoil Kherson, яка перемогла в концесійному конкурсі щодо майнового комплексу ДП «Херсонський морський торговельний порт». 

У Владислава Талаха понад 20 років досвіду роботи в міжнародних компаніях, з яких 10 років в портовій сфері, великий досвід у фінансовій сфері, а також успішний досвід побудови бізнесу, управління компаніями та проектами. З 2004 по 2019 р. Владислав Талах працював в компанії «Дельта Вілмар СНД». 

Агрозвільнення

Олександр Хижняк

Звідки: «Кернел»

Куди: АгріБіоТек

Посада: Власник

Олександр Хижняк був керівником IТ-проектів компанії «Кернел». Наприкінці 2017 року компанія презентувала інноваційне програмне рішення Digital AgriBusiness для управління бізнес-процесами.

 З 20 квітня Олександр управляє своїм приватним бізнесом — компанією «АгріБіоТек».  

Олександр Панасюк

Звідки: «Агрейн»

Посада: Головний спеціаліст земельного відділу

30 квітня Олександр Панасюк закінчив роботу в компанії «Агрейн», де він був головним фахівцем земельного відділу з жовтня 2016 р. До цього півроку займав посаду юриста із земельних питань компанії «Ресіліент». Також працював в компанії Glencore. В обов'язки Олександра входили: пошук і оформлення оренди на землі сільськогосподарського призначення; аудит відповідності юридичних договорів оренди в компаніях, куплених власником; юридичний супровід земельних ділянок і т.д. 

Олександр продовжує працювати адвокатом по земельному праву в «Лекс Альянс». 

Саймон Чернявський 

Звідки: ДПЗКУ 

Посада: Виконуючий обов'язки голови правління  

Саймон Чернявський, який показав себе як успішний антикризовий менеджер в компанії «Мрія», був призначений на посаду виконуючого обов'язки голови правління «Державної продовольчо-зернові корпорації України» (ДПЗКУ) у грудні 2019 р. 8 квітня 2020 р. Саймон Чернявський прийняв рішення не продовжувати тимчасовий трудовий контракт і не брати участь в конкурсі на посаду голови правління корпорації.  

Саймон Чернявський сказав, що за період роботи в корпорації його команді вдалося ввести прозору систему управлінської звітності, базові процедури контролю для недопущення тіньових схем, а також розробити опції для розв’язання питання з китайським кредитом. 

Юрій Ковальський

Куди: ДПЗКУ

Посада: Заступник голови правління

16 квітня Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства призначило радника глави правління групи радників ДПЗКУ Юрія Ковальського заступником голови правління держкорпорації. 

У системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) протягом останніх 5 років Юрій Ковальський також обіймав посади фінансового менеджера і генерального директора компанії «Український фондовий холдинг».

Павло Кухта 

Звідки: Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства 

Посада: Перший заступник міністра 

13 квітня Кабінет Міністрів України звільнив Павла Кухту з посади першого заступника міністра розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства. 

Сергій Ніколайчук 

Звідки: Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства

Куди: ICU

Посада: Заступник міністра

13 квітня Кабінет Міністрів України звільнив Сергія Ніколайчука з посади заступника міністра розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства. Цей пост він займав з вересня 2019 р. З 24 квітня Сергія Ніколайчука призначили головою департаменту макроекономічних досліджень фінансової групи ICU. Ніколайчук буде відповідати за аналітичну підтримку інвестиційних рішень ICU на ринках і на глобальних ринках капіталу, а також за розробку відповідних рекомендацій для клієнтів фінгрупи.

Желько Марчек

Звідки: «Укрзалізниця»

Посада: Виконуючий обов'язки голови правління

У квітні Кабінет Міністрів України звільнив Желько Марчека від виконання обов'язків голови правління «Укрзалізниці» (УЗ). 

Марчек виконував обов'язки глави УЗ після звільнення Євгена Кравцова в січні. Кабінет Міністрів України від 5 лютого 2020 року прийняв розпорядження про тимчасове покладення виконання обов'язків голови правління УЗ на Желько Марчека, який з 2016 р. входив до складу наглядової ради компанії.

В'ячеслав Гетьман 

Звідки: «Бізон-Тех» 

Куди: «Агроресурс» 

Посада: Керівник відділу продажів 

В'ячеслав Гетьман наприкінці квітня очолив відділ продажів в компанії «Агроресурс», яка з 1996 р. реалізує в Україні імпортну та вітчизняну сільгосптехніку, і з 2004 р. розвиває продажу посівного матеріалу, ЗЗР і мікродобрив.

Раніше В'ячеслав був керівником Одеського регіонального підрозділу компанії «Бізон-Тех».

Підпишіться на наші Telegram-канали і не пропустіть свіжі вакансії агробізнесу

АгроРобота_Тваринництво

АгроРобота_Продажі

АгроРобота_Сільгосптехніка 

АгроРобота в Україні 

АгроРобота_Рослинництво

АгроРобота_Логістика

АгроРобота_Агрохолдинги

АгроРобота_Трейдинг

АгроРобота_Елеватори

АгроРобота у Києві

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна