Зміна законодавства, кадрів і підходів — основні інструменти реформування системи — Магалецька
Голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька зазначила, що зіткнулася з потребою у підвищенні ефективності відомства.
Про це йдеться в матеріалі Latifundist.com.
«Після кожної зустрічі з представниками тієї чи іншої профільної асоціації у мене залишаються десятки запитань з приводу процесів в Держпродспоживслужбі як на загальноукраїнському, так і на регіональному рівнях. Що можливо — вирішую, але глобально потрібно реформувати систему, збільшувати її коефіцієнт корисної дії. Три основні інструменти для цього — зміна законодавства, зміна кадрів, зміна підходів», — пояснила Владислава Магалецька.
За її словами, зміна кадрів є актуальним питанням для України в останні роки. Адже неможливо провести реформи з людьми, яким реформи невигідні. Тому це перші кроки, з яких очільниця Держпродспоживслужби почала свою діяльність.
Також Владислава Магалецька підкреслила, що під час карантину служба продовжує виконувати свої функції і працювати в рамках чинного законодавства.
«На зустрічах із представниками бізнесу, особливо під час посилення карантинних обмежень, дуже часто звучать питання щодо перевірок та про рівень контролю. У даному питанні Служба — лише інструмент урядової політики, і ми реалізуємо завдання, які на нас покладені»,— наголосила Владислава Магалецька.
Поділитися
Не пропусти останні новини! Підписуйся на наші соціальні мережі.