Шеф-сомельє розповів про навчальні заклади для профільної освіти виноробів

Шеф-сомельє Reikartz Hotel Group, мережевий сомельє бренду «Odesos», куратор проєкту «Винний гід України» Ігор Шевченко виокремив серед українських навчальних закладів ті, де можна здобути профільну освіту виноробам.

Про це пише Kurkul.com.

За його словами, якісну підготовку здійснює Інститут виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова Національної академії аграрних наук України. Також Одеська національна академія харчових технологій запускає освітньо-професійну програму «Технології продуктів бродіння та виноробство». 

«Українському виноробу-початківцю потрібно розуміти, як виробляється вино і як воно стабілізується в пляшці. Зараз поки у нас з цим проблеми, як і з підходом до вирощування винограду», — зазначив Ігор Шевченко.

Читати також: БНАУ: як навчають майбутніх аграріїв

Нові вакансії