Робота в Україні стала справжнім викликом — данський фермер

Головний інженер компанії Goodvalley Ukraine Мортен Альбертс поділився досвідом роботи в Україні. За його словами, переїзд сім років тому став для нього справжнім викликом. 

Мортен Альбертс працює в Україні з 2013 р. Його основне завдання  —  утримувати в порядку парк техніки. До цього він працював в агробізнесі в Австралії (поїхав туди відразу після закінчення університету) і фахівцем по збиральної техніки в AGCO.

«Я приїхав в Україну холодною зимою. Як казав один мій знайомий, приїжджають в Україну заради виклику, а залишаються заради дівчат. Ну, це в деякій мірі правда. Той рік, коли я почав тут працювати, видався досить складним. Ми якраз збільшили кількість землі з 7 до 10 тис. га, і виникла потреба в новій техніці», — зазначив Мортен Альбертс.

Основними причинами, які спонукали його приїхати в Україну були агрономія і пристрасть до техніки. Що буде працювати в сільському господарстві, знав ще з дитинства.

«Я виріс в Данії. Моїм батькам належала невелика ферма — 90 га землі і 60 корів. З дитинства мав інтерес до всього цього, тому не дивно, що вирішив отримати агрономічну освіту. Всі ці біологічні процеси, безумовно, дуже цікаві, але моя найбільша пристрасть — техніка. Мені дуже цікаво спостерігати за бурхливим технологічним розвитком, яке ми бачимо в останні 10 років. Ще недавно ми не могли повірити, що може бути така техніка, яка здатна виконати неймовірні завдання, поставлені агрономами. Але зараз це все цілком реально», — розповідає Мортен Альбертс.

На українському ринку компанія Goodvalley Ukraine працює близько 15 років. Належить данським інвесторам і є з естрінской компанією сільськогосподарського підприємства Poldanor SA в Польщі. На підприємстві працює близько 700 співробітників. Майже чверть персоналу працює в будівельному департаменті, оскільки компанія молода і активно розвивається.

По темі: Секрети успіху Goodvalley: Інвестиції в технології і безвідходне виробництво

Нові вакансії