Поради тим, хто знайшов першу роботу: як пропрацювати довго та щасливо

В інтернеті існує багато порад та статей, що варто та чого краще не робити на новій роботі. В основному, всі вони про те, що потрібно зарекомендувати себе, брати ініціативу, знайти спільну мову з колективом. Проте окремої уваги заслуговують ваші переживання та самостійна підготовка до нового робочого місця. Адже існує вислів «Як корабель назвеш — так він і попливе», а ми адаптуємо: «Як підготуєшся — так і будеш працювати». Отже, поради для щойно прийнятих на роботу у новому матеріалі від AgroRobota.com.ua.

1. Зберігайте work-life баланс

Звучить по-модному, але якщо простіше: не беріть на себе надто багато. Зазвичай, цим грішать студенти, для яких перша робота — це щось особливе. Проте не варто перетворювати своє життя в суцільну роботу. Дотримуйтеся графіку, виконуйте свою роботу гарно та приділяйте багато часу собі після роботи: знайдіть хобі, займайтеся спортом чи відпочивайте з родиною та друзями. Звісно, у всіх бувають понаднормові задачі, проте старайтеся не придумувати їх собі самі.

2. Не думайте весь час лише про роботу

Цей пункт є продовження попереднього. Але якщо всі ваші думки лише про роботу, на вихідних з друзями ви обговорюєте тонкощі вашої професії у дрібних деталей є ймовірність, що так ви можете втратити всіх друзів. Ми поважаємо сумлінну працю, але давайте собі час на відпочинок. Тому, якщо ви на пікніку з друзями, варто думати лише про пікнік з друзями.

3. Будьте чесними

У першу чергу перед собою. А також перед керівництвом. Ставте для себе цілі в роботі амбіціозно, але чесно. Не варто обіцяти зробити те, що вам не під силу. 

4. Люди можуть вам допомогти

Самостійних працівників люблять, адже вважається, що вони не завдають зайвих клопіт. Але немає нічого поганого в тому, щоб попросити допомоги, якщо ви чогось не знаєте або не справляєтеся. Навпаки, ваше керівництво оцінить вашу жагу до розвитку і залюбки допоможе розібратися, якщо цінить вас як працівника. Але, звісно, всюди потрібна золота середина і ми радимо вам спробувати спочатку розібратися самим, «погуглити» і потім звертатися за допомогою. 

5. Працює принцип Парето 

Правило 80/20 або закон Парето говорить про те, що 80% задач ми виконуємо за 20% часу, а всього лише 20% задач — за 80% робочого часу. 

І лише 20% задач заслуговують вашого часу. Радимо виокремити їх для себе та зосередитися на цих 20 відсотках. Не розпилюйтеся на все, краще зробити менше, але важливе і якісно. 

6. Вихідні та відпустка важливі для вашого здоров’я

Завжди варто об’єктивно підходити до вашого бажання відпочити і якщо така потреба є — не чекати, поки вас хтось у відпустку відправить. Поважайте право свого організму відпочити та не нехтуйте їм. 

7. Поважайте себе

Завжди і всюди, не тільки на новій роботі. Кажіть, якщо вам щось неприємно, некомфортно чи незрозуміло. Лише з повагою до себе ви вдало використаєте всі попередні поради та пропрацювати довго та щасливо! 

Бажаємо вам робочого натхнення! 

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна