МХП впровадив систему віртуального помічника енергетика

«МХП Еко Енерджі» ввів у промислову експлуатацію «систему віртуального помічника енергетика». Відтепер енергетики компанії використовуватимуть штучний інтелект для прогнозування споживання електроенергії.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Завдяки впровадженню системи співробітники роблять заявки на закупівлю електроенергії та прогнози за декілька хвилин. Раніше процес займав декілька годин щодня. Економить це не тільки час: в пілотний період було підраховано, що це заощаджує мільйони гривень щомісяця», — наголошується в повідомленні.

Читати також: МХП презентував програму медитації для співробітників

Проект був реалізований у співпраці зі стартапом a-Gnostics. У МХП розповіли, що це перший проект в Україні, коли кінцеві корпоративні користувачі мають можливість швидко і безпечно запускати в роботу складний ланцюг розрахунків так званої системи з використанням науки про дані. Користувач має можливість перерахувати свої прогнози, наприклад, у разі зміни планів виробництва, зробивши в системі 2 операції, у хмарі автоматично запуститься перенавчання моделі, передача даних, а користувач отримає новий прогноз за кілька хвилин.

«Система« віртуального енергетика» — це інновація, що дозволяє компанії МХП оптимізувати витрати на закупівлю електроенергії, інновація, яка використовує найсучасніші IТ-рішення та істотно допомагає роботі інженерів-енергетиків компаній групи МХП. Під час пілотного проекту було підраховано, що це економить мільйони гривень щомісяця. Тепер кожне підприємство групи МХП, а в майбутньому всі клієнти мають можливість не тільки автоматично робити заявки на закупівлю електроенергії, але і використовувати найсучасніші технології машинного навчання для прогнозування споживання електроенергії», — прокоментував заступник голови правління МХП Олександр Домбровський.

У майбутньому планується використовувати технологію штучного інтелекту і машинного навчання не тільки для прогнозування споживання електроенергії, але і оптимізації управлінням виробничими процесами в різних напрямках діяльності холдингу МХП.

«Впровадження сучасних інноваційних рішень — один з ключових пріоритетів в діяльності агрохолдингу МХП», — підкреслили в компанії.

Нові вакансії