МХП підписав угоду про співпрацю з ВНАУ

У Вінницькому Національному аграрному університеті (ВНАУ) 24 лютого був укладений договір про співпрацю ВНЗ з «Вінницькою птахофабрикою», яка входить у агрохолдинг МХП.

Про це повідомила прес-служба МХП.

Студенти Ладижинського професійного коледжу, як структурного підрозділу ВНАУ, протягом двох років отримуватимуть теоретичні знання, а в наступні два роки навчання — максимально поринуть в робочі процеси на потужностях холдингу. Частина випускників згодом може працевлаштуватися.

У ВНАУ і МХП бачать велику перспективу у впровадженні дуальної форми освіти. Фахівцям агрохолдингу й університету потрібно тільки узгодити зміни до програм і налаштувати навчальний процес до вимог виробництва.

«Далі від нас очікують серйозних результатів. Дуальна освіта дозволить створити справжнього фахівця для аграрного сектору України», — зазначив ректор ВНАУ Віктор Мазур.

Заступник голови правління МХП з корпоративної соціальної відповідальності Ігор Лещенко зауважив, що договір, у першу чергу, орієнтований на потреби мешканців Ладижинської ОТГ та сусідніх громад.

«Більшість молоді мігрує у великі міста або виїжджає за кордон. У селах або таких містах, як Ладижин, хлопці і дівчата не знаходять для себе альтернативи. У тому числі і через нинішні тенденції автоматизації рослинницької галузі, де зараз потрібно все менше робочої сили. Попри це, є попит на трудові резерви у переробній галузі, на таких виробництвах, як «Вінницька птахофабрика», — заявив Ігор Лещенко.

Представники МХП і ВНАУ також обговорили плани на майбутнє, зокрема визначили потребу в «пристосуванні» навчальних програм під запити виробництва і домовилися протягом найближчих місяців узгодити всі потенційні питання розвитку дуального освіти.

Читати також: АгроАбітурієнт: скільки коштує вивчити майбутнього аграрія у ЛНАУ

Нові вакансії