В Анкор розповіли, чому немає сенсу тримати агронома в штаті

Власниця СФГ «Анкор» Марія Завгородня зазначила, що оскільки її господарство невелике, то немає сенсу тримати агронома в штаті. Тому підприємство користується супроводом і консультацією агронома.

Про це йдеться у матеріалі Kurkul.com «Марія Завгородня: Велика частина витрат йде на покриття помилок, але це досвід».

«Консультаціями агронома я й досі користуюся. Сідала і записувала все, що він каже. Їхали в поле разом, він показував як потрібно рахувати насіння, як і що налаштовувати. Зараз сідаємо з агрономом, він мені розповідає своє бачення, а я своє і вибираємо щось середнє. Хоча спочатку я на 100% дослухалася, бо по іншому не вміла», — поділилася Марія Завгородня.

За її словами, агроном від початку будував відносини так, що остаточне рішення і відповідальність за них залишається на керівнику. 

Наразі у «Анкорі» працює 7 осіб. З них лише 3 чоловік, що працювали коли Марія Завгородня стала керівником.

«З деякими не склалося. Вони були не готові слухати молодшу та ще й дівчину. Вважали, що їхня думка правильніша. Але коли тобі щось каже керівник, він несе за це відповідальність і, як не крути, його треба слухати. Загалом же в мене дуже дружні стосунки з колективом, ми не будуємо відносини на тезі «я керівник — ти підлеглий», — пояснила Марія Завгородня.

За її словами, знайти працівника не є проблемою, адже справа не у кваліфікації, а в самих людях. Села вимирають, населення дуже мало і доводиться обирати з тих, що є.

«У нас були працівники, та й зараз працює один такий, які взагалі не мають відповідної освіти. Але якщо людина хоче вчитися — вона вчиться і працює. Та ж історія з тими, хто тільки отримав дипломи. Всі ми знаємо, що з вузів виходять зелені кадри, тільки по книжці. Але якщо в людини є бажання вчитися — це не проблема. Гірше коли такого бажання немає — тут вже нічим не зарадиш», — резюмувала Марія Завгородня.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна