В агро жінки заробляють на 32,3% менше ніж чоловіки

Юлія Соколовська, міністр соціальної політики, виразила свою думку у Facebook щодо різниці заробітку жінок та чоловіків в Україні. 

« Наразі, в Україні жінки отримують, наприклад, на 21% нижчу заробітню платню, порівняно з чоловіками. Цей показник вищий, ніж у більшості країн Європи» — відмітила Соколовська.

Читати за темою: Аграрії отримують на 10% менше ніж в середньому по Україні

Що стосується аграрної сфери, то згідно даним Державної служби статистики станом на червень 2019 р. чоловіки отримали 9 359 грн, в той час як жінки отримали всього 7 268 грн. У відсотковому відношенні зарплата жінок на 32,3% ніж чоловіків, які працюють в агро. 

Загалом згідно даним Державної служби зайнятості, кількість зайнятого населення у віці 15-70 років І півріччі 2019 року у порівнянні з І півріччям 2018 року, зросла на 202 тис. осіб та становила 16,5 млн осіб, зокрема серед жінок на 34 тис. осіб (до 7,9 млн), серед чоловіків — на 168 тис. осіб (до 8,6 млн. осіб). 

Тобто рівень зайнятості у І півріччі 2019 року зріс як в цілому по країні (з 56,8% до 57,9%), так і серед жінок (з 52,4% до 53,0%) та чоловіків (з 61,6% до 63,2%). 

Крім того, міністр соцполітики зазначила, що це «невикористаний потенціал як для самих жінок, так і для країни в цілому».

«І мова не лише про зрівняння рівнів оплати праці чоловіків та жінок, а й про створення рівних умов: щоб матері мали можливість при бажанні повертатись на ринок праці після народження дітей, щоб роботодавці розвивали відповідну інфраструктуру та умови, більш гнучкі графіки роботи, щоб татусі все більше залучались до догляду за дітьми, країна розвивала дошкільну освіту, щоб ми долали стереотипи, щоб більше жінок ставало на керівних посадах і багато іншого», – зазначила Соколовська.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна