Уряд поставив за мету збільшити зайнятість на 10%

Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Трудові ресурси» заявив, що з метою зменшення трудової міграції Уряд активізує політику зайнятості й поставив за мету збільшити зайнятість на 10%.

Про це інформує прес-служба Мінекономіки.

«Будемо створювати сучасну сервісну службу з підбору і підготовки персоналу для роботодавців та професійного навчання для безробітних відповідно до вимог ринку. Для прикладу, на сьогодні маємо понад 75 тис. вільних робочих місць, які необхідно заповнити. Коли говоримо про зайнятість, важливо зазначити, що в Україні є робочі місця, вакансії, через розвиток економіки утворюються нові», — пояснив Олексій Любченко.

За його словами, торік майже 11 млн осіб не отримували зовсім ніякого доходу, а «тіньовий фонд» оплати праці оцінюється у суму майже 500 млрд гривень. Тому ще одним завданням Уряду є комунікація з бізнесом і місцевими владами з метою розвитку економіки та легалізації бізнесу.

«Багато людей повертається в Україну та працює. Підтвердженням цього є статистика — за два останні місяці динаміка кількості повідомлень про офіційне працевлаштування зросла більше ніж у два рази. Але ми не повинні на цьому зупинятися та продовжувати соціальний діалог», — зазначив Олексій Любченко.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна