У Женеві встановили найвищу у світі мінімальну зарплатню

У швейцарському кантоні Женева з 1 листопада 2020 року мінімальна заробітна плата буде становити 23 швейцарських франків на годину. Тобто за 8-годинний робочий день зароблятимуть понад 5 тис. грн. Такий рівень зарплати вважається найвищим у світі.

Про це повідомляє CNN.

За ініціативу підвищення мінімальної заробітної плати на референдумі проголосувало 58% жителів Женеви. Також це рішення падтримала коаліція профспілок, яка заявила, що таке рішення сприятиме боротьбі з бідністю, соціальній інтеграції і повазі до людської гідності.

Профспілкова організація у Женеві Communauté genevoise d'action syndicale підкреслила, що це історична перемога, яка безпосередньо принесе користь 30 000 робітникам, дві третини з яких — жінки.

«Пандемія коронавірусу показала, що певна частина швейцарського населення не може жити в Женеві, і аргументувала, що нова мінімальна зарплата — це мінімум, щоб не опуститися за межу бідності і опинитися в дуже важкій ситуації», — наголосив президент асоціації робітників Transfrontalier européen Groupement Мішель Шаррат.

Нові вакансії