Стимулюючи бізнес в Україні, можна зупинити трудову міграцію — Косюк

Для того, щоб зупинити трудову міграцію, потрібно створити сучасні і добре оплачувані робочі місця в Україні. Цього не складно домогтися, якщо стимулювати бізнес.

Таку думку висловив голова правління агрохолдингу МХП Юрій Косюк на форумі у Давосі, пише «УНН».

Це питання він обговорив в рамках панельної дискусії «Завдання на $50 млрд: бізнес і уряд можуть створити безпрограшний інвестиційний клімат в новій Україні», де також був присутній голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Коли ми піднімемо зарплати, поставимо нове обладнання, побудуємо нові заводи — це буде найкраще місце для наших людей, куди краще, ніж у них є зараз за межами України. І так ми зможемо повернути їх назад», — вказав Юрій Косюк.

Він також розповів, як вдалося зупинити відтік кадрів в компанії МХП.

«Сьогодні, у нас, нашої компанії є досвід — ми практично не втратили наших інженерів, техніків, робітників тільки одним шляхом — ми підняли їх зарплати, ми почали їх чути їх говорити з ними про їхні потреби і їхні проблеми», — пояснив бізнесмен.

Нагадаємо, що на думку Юрія Косюка, Україна повинна наслідувати приклад економіки Польщі та інших сусідніх країн, для того, щоб залучити в країну інвесторів.

Вакансії МХП

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна