Прийняття закону про локалізацію дасть 62 тис. робочих місць — експерт

На Міжнародній агропромисловій виставці AGROEXPO-2020 у Кропивницькому  голова ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник заявив, що прийняття законопроєкту №3739 і запровадження нецінового критерію оцінки тендерних пропозицій «рівень локалізації виробництва» надасть підтримку промисловості та дозволить створити нові робочі місця.

Про це повідомляє Traktorist.ua.

«Прийняття постанови дасть вагомий ефект: 62 тис. нових робочих місць, 3,9% економічного зростання у короткостроковій перспективі і, що найголовніше, ми зможемо експортувати свою продукцію», — заявив Дмитро Олійник.

За його словами, законодавчі зміни підтримують понад 200 вітчизняних підприємств. Також очікується завершення збору підписів 1 млн працівників.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко зауважив, що держава віддаватиме приіоритет тим, хто працює й виготовляє продукцію в Україні.

«Ціль одна: дати чіткий сигнал виробникам, як внутрішнім, так й іноземним, про те, що Україна віддає перевагу виробництву на своїй території. Це не спонукатиме жодних міжнародних конфліктів», — наголосив Ігор Петрашко.

Нові вакансії