Коли ти на одній хвилі з компанією: частина третя

В Україні продовжують працювати два стереотипи. Перший — перспективної і високооплачуваної роботи для молоді немає. Другий — без досвіду роботи потрапити в хорошу компанію не можна. Але в багатьох великих агрокомпаніях все частіше на відкриті позиції приймають не досвідчених фахівців, а недавніх випускників ВНЗ. Адже молодь привносить в компанію нові ідеї та неординарні рішення завдяки свіжому погляду і енергійності. Сьогодні пропонуємо ознайомитися з історіями трьох молодих працівників МХП, які скористалися можливістю пройти практику в одній з найбільших компаній України і, розкривши свої таланти і здібності, залишилися там працювати.

Читати за темою: Коли ти на одній хвилі з компанією: три історії молодих фахівців

Історія третя: Увага на деталі

Спеціаліст відділу бюджетування Павло Шутий ще зі школи поставив собі за мету вступити до ВНЗ в Києві і тут залишитися працювати у великій компанії. Бажаного домігся. Але на цьому не зупиняється і планує надалі розвивати свою кар'єру всередині компанії.

У компанію МХП потрапив за рекомендацією знайомого, який працював спочатку кур'єром, а потім перевівся в центральний офіс в економічний відділ. Він розповів, що у них у відділі є вільна вакансія молодшого спеціаліста з бюджетування. Мене це зацікавило, і я записався на співбесіду.

Після співбесіди мене відразу ж взяли на роботу з випробувальним терміном. Місяця через три взяли на постійній основі і перевели на нову посаду — фахівця з бюджетування. І тут я почав, так би мовити, розширювати свої горизонти.

Працювати в компанії почав під час навчання в НУБіП. Спочатку отримав диплом бакалавра в КНЕУ за спеціальністю «Фінанси і економіка». На останньому курсі у мене був сильний викладач з податкового консультування і я розумів, що є хороший шанс вступити на бюджет в магістратуру в НУБіП. У підсумку поступив і відразу прийшов працювати в МХП.

Якщо не враховувати підробітку під час навчання в університеті, то для мене це перша основна робота. Я знайшов саме те, що хотів. Спочатку було незвично, тому що компанія велика, дуже крутий офіс, перше враження було «Вау!». Тут дійсно піклуються про співробітників і створюють максимально комфортні умови, щоб робота приносила задоволення.

Якщо на першому етапі в мої обов'язки входило розгляд рахунків, перевірка умов оплати, то пізніше список обов'язків почав розширитися. Сьогодні я виконую функцію аналізу ефективності комерції маркетингу.

Найскладніше в роботі — постійно бути уважним. Робота вимагає помічати будь-які найменші деталі. Масиви даних, з якими працюю, дуже великі — легко помилитися, особливо, якщо ще працюєш в швидкому темпі. Треба постійно бути напоготові. А ось розуміти якісь причинно-наслідкові зв'язки при аналізі було нескладно. Складність лише в постійній концентрації уваги.

Досить багато часу присвятила моєму навчанню колега Олександра. Щоб я не сидів на місці і розвивався, вона постійно підкидало нові завдання. Таким чином багато привнесла в мій розвиток. Через деякий час вона перевелася в інший відділ, але, тим не менше, її знання залишилися при мені. Колектив у нас веселий і дружний. Ось, наприклад, нещодавно виїжджали все разом на природу.

Також хочу відзначити свого керівника відділу — Олену, яка завжди підказує потрібний вектор руху, коли не виходить знайти правильне рішення. Вона дає свободу дій на роботі, завдяки чому я маю можливість розвивати свої менеджерські якості, не боячись брати відповідальність на себе. Це забезпечує професійне зростання. Вона прекрасна людина, який завжди йде назустріч по будь-якому питанню.

Перший робочий день запам'ятався тим, що я нічого не робив (сміється). На той момент були проблеми з отриманням облікових записів. Я просидів більшу половину дня без облікового запису, і мене відпустили додому. А ось на другий день вже більш детально ввели в курс справ.

Я не можу сказати, що я любив в школі математику і тому пов'язав своє життя з фінансами. У 7 класі мріяв працювати журналістом. Але потім зрозумів, що, якщо хочу добре заробляти, то повинен йти в компанію, яка знаходиться на лідируючих позиціях в Україні, щоб як мінімум набратися досвіду і просуватися далі вже всередині компанії.

За темою: Вакансії компанії МХП

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна