Коли ти на одній хвилі з компанією: частина друга

В Україні продовжують працювати два стереотипи. Перший — перспективної і високооплачуваної роботи для молоді немає. Другий — без досвіду роботи потрапити в хорошу компанію не можна. Але в багатьох великих агрокомпаніях все частіше на відкриті позиції приймають не досвідчених фахівців, а недавніх випускників ВНЗ. Адже молодь привносить в компанію нові ідеї та неординарні рішення завдяки свіжому погляду і енергійності. Сьогодні пропонуємо ознайомитися з історіями трьох молодих працівників МХП, які скористалися можливістю пройти практику в одній з найбільших компаній України і, розкривши свої таланти і здібності, залишилися там працювати.

Читати за темою: Коли ти на одній хвилі з компанією: три історії молодих фахівців

Історія друга: Економічна

Економіст з фінансової роботи Тетяна Загородня, студентка 5 курсу Національного університету харчових технологій. З дитинства не любила читати довгі тексти. За словами Тетяни, якщо не любиш зарубіжну літературу і не сильний у фізиці, але добре розумієш математику, тобі шлях у економісти.

Читати за темою: вакансії в сфері фінансів

Моє знайомство з МХП почалося на рекрутинг-day. Туди я потрапила за компанію з подругою. Якщо інші роботодавці виходили на сцену і розповідали, що у них є, і потім прощалися, то представники від МХП показали круте відео з головного офісу, зацікавили присутніх хорошим сервісом і корпоративної відповідальністю. Я подумала, що живу недалеко — мені було б легко добиратися в офіс. Вирішила сходити на співбесіду.

Спочатку мене взяли на практику від університету на 1 місяць. Навчалася я тоді на 4 курсі. Після практики запропонували залишитися, але не на повну ставку, оскільки потрібно було хоч трохи відвідувати пари. Я ходила 3 ​​дня на роботу і 2 дні на пари. Керівництво давало можливість самостійно вибирати ці 3 дні, оскільки розуміло, що я студентка і мені важливо здобути освіту. Таким чином, сама регулювала свій графік відвідувань. Наприклад, якщо знала, що в понеділок і вівторок потрібно здавати модулі, то на роботу виходила вже в середу. Влітку отримала диплом бакалавра і перейшла в магістратуру. На роботі мені відразу ж запропонували повну ставку. Тепер я не ходжу на пари, а вже працюю повноцінний день.

Поєднувати роботу і навчання зовсім не важко. На пари потрапляю після роботи. Якщо потрібно на годину раніше піти з роботи, мене відпускають. Також спілкуюся з викладачами онлайн і деякі лабораторні здаю в електронному варіанті. В цьому плані мені завжди йдуть назустріч. Для них головне, що я працюю за фахом в агрогалузі.

Робочий день починається з формування реєстру на гривню. Дивлюся бюджет в розрізі всієї групи компаній МХП: що сьогодні потрібно оплатити, і чи входить це в бюджет. Потім відправляю керівнику на затвердження. Далі формую реєстр на валюту, перевіряю валюту, що ми оплачуємо.

Також не основний, але значною частиною роботи є комунікація з банками. Щоденні бізнес-процеси вимагають спілкування з нашими менеджерами в банках. Деякі питання вирішуються день в день, наприклад, якщо мова йде про розміщення депозиту в одному з банків, а депозитний договір не укладено. Моє завдання віднімати, проконтролювати підписання, передачу в банк договору. Я повинна проконтролювати відкриття рахунку, підготовку документів, підписання договору, підтримувати контакт з банком.

Спочатку було незвично. Я навіть телефону боялася, що стоїть біля мене. У перші місяці роботи я тільки вчилася і дуже відповідальну роботу мені не доручали, таку, як формування реєстру оплат на день в гривні або валюті. Я ще тоді думала: «Це дуже відповідальна робота». А потім звикла. І зараз, навіть якщо вночі мене розбудіть, я вам все сформую.

У нас дуже дружний колектив. Здобули перемогу — давайте відсвяткуємо. І ввечері йдемо всім відділом в кафе: посидіти, поговорити, пограти в настільні ігри. Також всім відділом ходимо обідати. Поки всі не зберуться, на обід ніхто не йде.

Вважаю, що робота в агрохолдинги відрізняється тим, що вони розвиваються швидкими темпами і тобі потрібно встигати за цим процесом. Це дуже круто, коли ти встигаєш і на одній хвилі з компанією.

Читати за темою: Вакансії компанії МХП

Нові вакансії

ТОВ "НОВААГРО УКРАЇНА", Харків
Договірна
FERM, Київ
35 000 грн