БНАУ: аграрні історії успіху

Не важливо, як далеко помандруєш, головне пам'ятати, звідки починався шлях! Сьогодні дізнаємося, які відомі аграрії вийшли зі стін Білоцерківського національного аграрного університету.

AgroRobota.com.ua розказує про випускників БНАУ, які пов'язали своє життя з агро і їх професійний ріст після закінчення університету.

Читати також: БНАУ: як навчають майбутніх аграріїв

Володимир Власенко

Володимир ВласенкоАкадемік НААН (відділення ветеринарної медицини та зоотехніки).

У 1944 році знайшов міну і почав розбирати. Від вибуху хлопцю відірвало два пальці на лівій кісті. У дитинстві мріяв стати авіаконструктором. Але вступив до Черкаського ветеринарного технікуму і після його закінчення працював у Мліївській центральній ветеринарній станції.

У 1967 р в Білоцерківському СГІ захистив кандидатську дисертацію на тему «Морфологічні та функціональні зміни у поросят після зрізання зубів».

У 1968 році отримав посаду заступника декана факультету ветеринарної медицини Білоцерківського сільськогосподарського інституту. У 1973 році став проректором з навчальної роботи, а в 1977 році став ректором.

Докторську дисертацію на тему «Використання лазерів у ветеринарній хірургії» захистив в 1997 р. в Національному аграрному університеті.

Опублікував 100 наукових робіт, з них вісім підручників та навчальних посібників, п'ять методичних рекомендацій.

Сергій Підлясняк

Сергій Підлісняк директор і співвласник «Компанія Агротрейдхім».

«Компанія виникла, коли в Україні почав формуватися ринок ветеринарних препаратів. Саме в 2007 році на нашому ринку з'являлися перші виробники ветпрепаратів, а наша компанія тоді почала діяльність з поставок сировини, тари, упаковки та обладнання для таких виробників», — поділився Сергій Підлісняк. 

У 2011 році закінчив  Білоцерківський національний аграрний університет. Спеціальність «Магістр ветеринарної медицини».

Працював лікарем ветеринарної медицини у СХП «Нива» (м.Євпаторія) і керівником бізнес-напрямку ветеринарії «Агровет Атлантік».

Сергій Галашевський

Сергій Галашевський директор «Органік Стандарт».

У 2006 році  закінчив  Білоцерківський державний аграрний університет (спеціальність  «Агрономія»).

У 2014 році закінчив Київський національний університет торгівлі та економіки (КНУТ) (спеціальність «Менеджмент»).

«Є виробники, які свідомо випускають псевдоорганічні продукти, просто створюють імідж «зеленого» продукту певними значками, щоб показати, що він має переваги для споживача, хоча в дійсності це не так. Таких виробників в ЄС називають green washing «зелений камуфляж». Але є гравці, які щиро вважають, що у них органічний або часто вживають словосполучення «екологічний продукт»», зазначив Сергій Галашевський.

Сергій Кнечунас

Сергій Кнечунас директор департаменту досліджень і розробки ALFA Smart Agro.

З 1999 по 2003 роки навчався у Білоцерківському національному аграрному університеті на агрономічному факультеті. Має диплом бакалавра з відзнакою.

У 2004 р. здобув кваліфікаційний рівень агронома-дослідника (БНАУ). Диплом магістра з відзнакою.

У 2008 році став кандидатом сільськогосподарських наук. Спеціальність: «Ентомологія». Кандидатська дисертація на тему «Основні шкідники генеративних органів гороху та контроль їх чисельності в центральному лісостепу України».

Підготував та зареєстрував 10 патентів на винаходи.

Працював науковим співробітником лабораторії ентомології.Інститут захисту рослин НААН, пройшов шлях від агронома-консультанта до керівника агрономічного відділу «Альфа Хімгруп». 

З 2016 року очолює департаменту досліджень і розробки ALFA Smart Agro.

Руслан Омельянович

Руслан Омельянович агроном-дослідник «Бінфілд Агро Технолоджіз».

У 2014-2015 рр. навчався у БНАУ на агробіотехнологічному факультеті. Спеціальність «Агрономія».

У 2019 р. закінчив аспірантуру при Інституті біоенергетичних культур і цукрових буряків.

Працював помічником агронома у навчальному господарстві Луганського національного аграрного університету. 

З березня 2018 року обіймає посаду агронома-дослідника в компанії «Бінфілд Агро Технолоджіз». У коло обов’язків Руслана Омельяновича входить агрономічна підтримка і супровід менеджерів і клієнтів, організація і проведення робіт на демо-полігоні по живленню рослин, закладка дослідів по харчуванню рослин на території України, написання наукових статей, просування продукції компанії.

Тарас Корнієнко

Тарас Корнієнко заступник головного агронома агрогрупи «Агрейн».

Закінчив Білоцерківський національний аграрномічний університет за спеціальністю агронома. 

«Штучний інтелект, як і будь-який інтелект, щоб ставати розумнішим і мати більші аналітичні здібності має отримувати інформацію. А цю інформацію йому надає людина. Сьогодні людина не навчилась робити точні прогнози погоди більше, ніж на місяць. Ще  ніколи не вгадують урагани, не вгадують землетруси. Будь-які природні явища людина не може чітко спрогнозувати на 3-5 років. Агрономія  —  це фабрика під відкритим небом. На заводі штучним інтелектом можна спланувати швидкість чи щоб нормально крутився станок. А в агрономії я думаю ще років 100 мінімум буде складно це робити. Ми працюємо під відкритим небом і наша фабрика, наш завод — природа», — наголосив Тарас Корнієнко.

Василь Лісовенко

Василь Лісовенкозаслужений працівник сільського господарства України.

Закінчив Білоцерківський сільськогосподарський інститут за спеціальністю «Вчений зоотехнік».

Працював трактористом, механіком-налагоджувальником, зоотехніком у колгоспі, обіймав посаду директора радгоспу «Дружба», завідував філією кафедри «Організації ветеринарного справи, менеджменту та маркетингу у ветеринарній медицині» Національного аграрного університету.

За 19 років роботи в Україні сформував власну ветеринарну промисловість у відповідності зі стандартами ISO - 9001.

У 2000 році ініціював і став шеф-редактором всеукраїнського журналу «Здоров'я тварин і ліки».

Нагороджений орденом «Знак пошани».

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна