У січні роботодавці додатково уклали майже 19,5 тис. трудових угод з найманими працівниками

Державна податкова служба відзвітувала, що у січні українські роботодавці додатково уклали майже 19,5 тис. трудових угод з найманими працівниками. 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Ми спостерігаємо різке зростання повідомлень про прийняття на роботу, тобто укладених трудових контрактів. Причому, як показує перша декада лютого, хороша динаміка зберігається і надалі. Якісна роз’яснювальна кампанія дає результат, якого неможливо досягти лише силовими та адміністративними методами», — заявив голова ДПС Сергій Верланов.

Окрім того, протягом січня 2020 р. ДПС провела 501 перевірку суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам. У результаті було виявлено 262 випадки (52 %) порушень податкового законодавства. Податкова донарахувала порушникам до сплати 74 млн грн податку на доходи фізичних осіб, понад 23 млн грн єдиного внеску та близько 5 млн грн військового збору. 

Свіжі вакансії агробізнесу

У січні за результатами заходів податкового контролю було виявлено близько 900 найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцем без належного оформлення трудових відносин. 

Також у січні 2020 р. зареєстрували власну справу близько 2700 громадян, що до цього здійснювали підприємницьку діяльність без належного оформлення.

Нові вакансії