У МЕРТ пояснили правила підвезення працівників на поле під час карантину

Правила підвезення працівників на роботу у ягідництві та під час посівної на поля під час карантину прописали у Постанові уряду №211 від 11 березня 2020 року.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький під час другого Агрополітичного форуму від Агро-Продовольчої Ради.

Перше правило — вчасне проведення посівної є питанням продовольчої безпеки, тому доступ має бути максимальним для працівників. Для цього необхідно забезпечити всі санітарні заходи.

За словами Тараса Висоцького, усі підприємці на місцях мають ознайомитися зі своїми правами та обов’язками та при потребі показувати текст постанови поліції на місцях.

Свіжі вакансії агробізнесу

Перевозити людей на роботу на полях, як у ягідництві не заборонено за умови виконання правил безпеки.

«Щоб перевозити у спеціальних автобусах людей на поля, на сайті Нацполіції є форма. Треба подати заявку. Там пройти дуже простий алгоритм і отримати допуск. У заявці треба буде перелічити ПІБ всіх працівників, маршрут, по якому вони будуть на ці сезонні роботи довозитись, і потім самостійно забезпечити їх масками і антисептиками під час перевезення і перебування в автобусі чи іншому транспортному засобі. Якщо на полі ширина міжрядь у просапних культур менша за 10 метрів, варто зробити шахматку — щоб одна людина пішла, відійшла на 10 метрів, тоді по іншому міжряддю починає йти друга людина. Це все можна організувати, якщо носити засоби індивідуального захисту та забезпечувати концентрацію людей», — пояснив Тарас Висоцький.

Він наголосив, що перекривати доступ до сільських пасовищ нема потреби. Постанова №211 пропонує критерії — за правилами ізоляції не повинно бути більше 1 людини на 10 м².

«Якщо у вас гектар пасовища — це 10 тис. м², там може бути тисячу людей. Якщо питання будуть виникати — звертайтесь до профільних асоціацій та міністерств щодо питань поліції ми будемо з’ясовувати і коментувати», — додав Тарас Висоцький.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна