Фінляндія готується прийняти українських сезонних робітників

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Гаавісто обговорив з українським колегою Дмитром Кулебою питання трудової міграції українців. Наразі Фінляндія готується прийняти українських сезонних робітників.

Про це повідомляє yle.fi.

«В Україні зараз не рекомендують своїм громадянам залишати країну з жодних причин. Глава українського МЗС, проте, запевнив, що якщо Фінляндія потребує конкретних людей, то українська сторона готова співпрацювати в питанні процедури прибуття цих людей у Фінляндію», — заявив Гаавісто.

За його словами, робітників можуть доправляти у Фінляндію чартерними авіарейсами коштом роботодавців. Після прибуття необхідно буде пройти двотижневий карантин.

Свіжі вакансії агробізнесу

Попри те, що фінські ЗМІ 5 квітня оприлюднили інформацію про організацію доправлення робітників з України чартерами. Через обмеження, запроваджені у зв'язку з епідемією коронавірусу, фінські фермери зіткнулися з гострим дефіцитом робочої сили. А 6 квітня посольство Фінляндії в Україні заявило у Facebook, що цієї інформації ще не підтвердили фінські органи влади.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна