АгроПризначення у березні від Latifundist.com

Підбиваємо підсумки кадрових призначень і звільнень, які відбулися у першому місяці весни. 4 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні звільнила Олексія Гончарука з посади прем'єр-міністра, призначила прем'єром Дениса Шмигаля і затвердила склад нового Кабміну. П'ять кандидатів у міністри відмовилися від запропонованих посад, в тому числі й міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов. Кадрові ротації відбулися у таких агрокомпаніях, як RISOIL SAViOil і МХП.

Читати по темі: Аграрні призначення 2020: Березень

Євген Садовий

sadovoy (2).png (85 KB)

Куди: Risoil SA

Посада: генеральний директор групи терміналів

На посаду генерального директора групи терміналів RISOIL SA Євген Садовий був призначений 3 березня. Він працював 23 роки в аграрній та інфраструктурній сферах. З них 15 років в компанії Cargill, в тому числі 3 роки — у штаб-квартирі Cargill в штаті Міннесота. Займався управлінням промисловими об'єктами, розвитком проектів терміналів в Європі і США. З вересня 2018 р. по квітень 2019 р. обіймав посаду генерального директора в «Дельта Вілмар СНД»

«Risoil динамічно зростає, інвестує в розвиток портової галузі, закуповує нове обладнання і будує об'єкти. Досвід нового Генерального директора терміналів буде сприяти застосуванню в компанії кращих практик в галузі», — наголошується в повідомленні прес-служби компанії, опублікованому в Facebook.

Олена Мельникова

melnikova.jpg (51 KB)

Звідки: Ipsos (Україна)

Куди: Risoil SA

Посада: директор наливного терміналу «Рісо-Південь»

З 4 березня на посаду директора наливного терміналу «Рісо-Південь» компанії RISOIL SA призначена Олена Мельникова. За її плечима 18 років роботи в агробізнесі. Співпрацювала з провідними міжнародними компаніями, такими як Alfred S. Toepfer International Ukraine (ADM), Viterra, Glencore. З березня 2019 по січень 2020 р. обіймала посаду керівника відділу досліджень ринкової стратегії і розуміння компанії Ipsos (Україна).

Павло Іванов

ivanov.jpg (48 KB)

Звідки: BEEHIVE LLC

Куди: ViOil

Посада: генеральний директор

23 березня стало відомо, що новим генеральним директором промислової групи ViOil призначений Павло Іванов. Він понад 20 років працює в компаніях, які спеціалізуються на виробництві харчових продуктів. Свою кар'єру починав в олійно-жировій галузі. Потім очолював такі великі українські компанії, як «Верес» і BEEHIVE LLC. 

Павло має великий міжнародний досвід. Кілька років працював в Казахстані. Закінчив Київський державний університет ім. Тараса Шевченка та Києво-Могилянську бізнес-школу.

«Робота в ViOil це серйозний виклик для будь-якого менеджера. Компанія ставить високу планку щодо завдань на найближчі роки. Незважаючи на нинішню турбулентність на ринку, команда буде працювати над поліпшенням операційної ефективності і посиленням конкурентних переваг компанії»,  зазначив Павло Іванов.

Олександр Долгих

dolgih.png (148 KB)

Звідки: МХП

Куди: МХП

Посада: директор департаменту організаційної трансформації агронапряму

Керівником нового департаменту організаційної трансформації агронапряму МХП став Олександр Долгих. Він 8 р. обіймав посаду керівника агродепартаменту, а також має успішний кейс трансформації підприємства «Урожайна країна»

«Проведення ефективної організаційної трансформації з урахуванням специфіки кожного з підприємств є головним викликом для мене і моєї команди. Адже сенс не в гонитві за цифрами і показниками, а у зваженому підході і створенні максимально ефективних підприємств», — прокоментував Олександр Долгих.

Катерина Банщикова

banschikova.png (179 KB)

Звідки: «БРСМ-Нафта»

Куди: МХП

Посада: керівник управління захисту здоров'я і підтримки безпеки співробітників

Керівником новоствореного управління захисту здоров'я і підтримки безпеки співробітників агрохолдингу МХП стала Катерина Банщикова. Раніше вона обіймала посаду директора по дозвільній документації та охорони праці в компанії «БРСМ-Нафта». Катерина має понад 20 років досвіду в сфері охорони праці, пожежної безпеки та охорони навколишнього середовища. Зокрема, має досвід створення системи управління охороною праці на підприємстві з нуля і впровадження міжнародних стандартів якості, харчової безпеки продукції, екології, охорони праці з наступною сертифікацією підприємств.

На новій посаді основними функціональними обов'язками Катерини Банщикова будуть: впровадження кращих світових практик щодо вдосконалення системи управління охороною праці в усіх підрозділах агрохолдингу, виявлення, оцінка та усунення виробничих та репутаційних ризиків, а також формування у працівників культури поведінки щодо дотримання вимог охорони праці. Крім того, в її обов'язки входитиме забезпечення правового регулювання законодавчих та корпоративних вимог в області охорони праці, контроль за дотриманням цих вимог.

Ігор Петрашко

petrashko.jpg (69 KB)

Звідки: Ukrlandfarming

Куди: Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України

Посада: міністр

17 березня парламент призначив міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігоря Петрашко. На цій посаді він змінив Тимофія Милованова.

З квітня 2013 року Ігор Петрашко обіймав посаду заступника гендиректора по залученню інвестицій в компаніях, що входять до складу агрохолдингу Ukrlandfarming. Раніше очолював департамент корпоративного бізнесу в «СБЕРБАНК РОСІЇ» (м.Київ). Закінчив національний університет «Львівська політехніка» за спеціалізацією «Інженер-економіст». Має диплом МВА бізнес-школи при університеті Вандербільта (США).

Агровтрати

Богдан Костецький

Звідки: ДПЗКУ

Посада: голова комерційного департаменту

У перших числах березня стало відомо про те, що Богдан Костецький залишає посаду глави комерційного департаменту «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ), яку обіймав з 19 грудня 2019 р.

До приходу в держкомпанію працював комерційним директором по олійним і зерновим культурам «Бунге Україна і Росія». З січня 2013 р. по квітень 2019 р. обіймав посаду менеджера із закупівель Glencore Agriculture Ukraine. Вивчав бізнес-адміністрування в Міжнародному християнському університеті і управління корпораціями в Київському національному економічному університеті.

Тимофій Милованов

Звідки: Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України

Посада: міністр

Тимофій Милованов відмовився очолювати Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України в новому уряді Дениса Шмигаля. На своїй сторінці в Facebook він зазначив, що його команда приходила в Кабмін з «жорстким баченням того, що повинно робити Мінекономіки, які зміни повинні відбуватися на ринках і як досягти результатів, поставлених перед нами».

«Тому зараз, коли спільне бачення підходів змінюється, я готовий піти в сторону і дати можливість оновленій команді реалізувати своє бачення (яке цілком можливо буде більш успішним)», додав екс-глава Мінекономіки.

Banner-Kiryachkov _ Partners-LATIAGENCY_Banner-Kiryachkov _ Partners-LATIAGENCY_970x120_AGrorobota.jpg (471 KB)

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна