У січні роботодавці додатково уклали майже 19,5 тис. трудових угод з найманими працівниками

Державна податкова служба відзвітувала, що у січні українські роботодавці додатково уклали майже 19,5 тис. трудових угод з найманими працівниками. 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Ми спостерігаємо різке зростання повідомлень про прийняття на роботу, тобто укладених трудових контрактів. Причому, як показує перша декада лютого, хороша динаміка зберігається і надалі. Якісна роз’яснювальна кампанія дає результат, якого неможливо досягти лише силовими та адміністративними методами», — заявив голова ДПС Сергій Верланов.

Окрім того, протягом січня 2020 р. ДПС провела 501 перевірку суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам. У результаті було виявлено 262 випадки (52 %) порушень податкового законодавства. Податкова донарахувала порушникам до сплати 74 млн грн податку на доходи фізичних осіб, понад 23 млн грн єдиного внеску та близько 5 млн грн військового збору. 

Свіжі вакансії агробізнесу

У січні за результатами заходів податкового контролю було виявлено близько 900 найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцем без належного оформлення трудових відносин. 

Також у січні 2020 р. зареєстрували власну справу близько 2700 громадян, що до цього здійснювали підприємницьку діяльність без належного оформлення.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна