Потенційні місця роботи — випуск 4

У четвертому випуску рубрики «Потенційні місця роботи» ми розповімо про зміни в компаніях ALFA Smart Agro, Франдеса Україна, новий елеватор «Заворичі» та про першу бананову ферму в Україні. Вважаємо за необхідне тримати руку на пульсі змін і знати про потенційні місця роботи. 

Наприклад, 11 листопада 2019 р. ПСП «Агрофірма «Привілля»  урочисто відкрила завод з переробки молока в селі Привілля Троїцького району Луганської області. 

За темою: вакансії Луганської області

Зі слів директора ПСП «Агрофірма «Привілля» Дмитра Оденчука, ідея з відкриття власного молокозаводу виникла після початку воєнного конфлікту на сході, коли виникли труднощі з продажем виробленого молока місцевим молокозаводам.

«Тваринництво — це соціальний проект. Чоловіки працюють на тракторних бригадах, а для жінок роботи немає. Тому я вирішив зберегти тваринництво, зберігши робочі місця», — акцентував Дмитро Оденук.

Читати за темою: Вперше за роки незалежності — на Луганщині відкрито новий молокозавод

Наразі завод працює на 30% запланованої потужності, переробляючи 5 т молока за зміну. Працює підприємство виключно на сировині власного виробництва ПСП «Агрофірма «Привілля». Від закупівлі молока у населення відмовились, бо сировина не відповідає вимогам вищого ґатунку.

У цьому році «Франдеса Україна» відкрила власний Агроцех на Кіровоградщині, щоб в компанії був полігон для випробувань різних систем захисту і майданчик для спілкування з аграріями. 

За темою: вакансії Кіровоградської області

Оскільки досвід виявився дуже вдалим, в компанії вирішили розширюватися і створити ще один Агроцех в Полтавській області.

За темою: вакансії Полтавської області

Про це в коментарі SuperAgronom.com повідомила головний агроном компанії Ольга Левадна.

За темою: вакансії в сфері рослинництва

«У перспективі хотіли б мати власні дослідницько-випробувальні центри у кожному регіоні України. Почали з Кіровоградської області, де цього року розпочав роботу наш перший Агроцех. Тепер працюємо над створенням подібного майданчика на Полтавщині. Приблизно за 30 км від Полтави по трасі Київ-Харків вже закладаємо демонстраційні поля», — розповіла Ольга Василівна.

Читати за темою: Франдеса Україна відкриває Агроцех в Полтавській області

Будівельно-монтажна компанія «БАУСАТ» відкрили новий елеватор «Заворичі» у Київській області (Броварський район).

За темою: вакансії в Києвській області

За темою: вакансії в сфері елеваторів

«Елеватор розрахований на тимчасове зберігання 30 тис. т зернових. Маємо 6 силосів об'ємом по 5 тис. т», — вказується в повідомленні.

Представники будівельної компанії також відзначили, що в 2020 р на підприємстві планується ввести в експлуатацію другу лінію —ще 3 силосу по 5 тис. т.

Читати за темою: На Київщині відкрили ще один елеватор

Виробник засобів захисту рослин та мікродобрив компанія ALFA Smart Agro цього року запустила нову лінію для виробництва суспо-емульсій, а з наступного року розпочинає виробництво формуляцій типу «емульсія у воді».

За темою: вакансії компанії ALFA Smart Agro

Читати за темою: ALFA Smart Agro запускає нові виробничі лінії

І останнім, дуже цікавим потенційним місцем роботи виявилася бананова ферма, що почала діяти  у селі Липники Пустомитівського району, що за 10 км від Львова. Варто відзначити, що це перша бананова ферма в Україні.

За темою: вакансії у Львівській області

Загалом на ній вирощують близько 30 видів екзотичних рослин. Серед найпопулярніших: банани, кавові дерева, лимони, лайми, кумкват та гранати.

Читати за темою: На Львівщині запустили першу бананову ферму

Всі екзотичні рослини він вирощує у спеціальній теплиці – вегетарії, яку розробили за голландською технологією. На вході у таке приміщення розташований спеціальний котел, який нагріває близько двох тонн води, її по теплиці перекачують насоси. Таким чином у приміщенні постійно тримається тепло.

Читати за темою: Потенційні місця роботи — випуск 3

Нові вакансії