Бахматюк звернувся до Президента стосовно затримання працівників Ukrlandfarming НАБУ

Засновник агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк написав відкриту заяву Президенту України Володимиру Зеленському з приводу обшуків і затримань працівників його компанії.

Про це повідомляє Latifundist.com, посилаючись на прес-службу агрохолдингу.

Олег Бахматюк заявляє, що компанію безпідставно тероризують силовики, і просить Президента втрутитися.

«У структурах Олега Бахматюка, пройшли обшуки і затримання працівників силовиками НАБУ. Це сталося в рамках провадження у справі ліквідованого VAB банку, за яким вже колись проводились слідчі дії і експертизи декількома силовими органами і яке було офіційно закрито», — вказується в повідомленні.

За словами засновника агрохолдингу, ситуація практично зайшла в глухий кут, а під загрозою опинилася компанія, в якій працює 27 тис. осіб, яка виробляє 1% ВВП, платить 3 млрд грн податків і яка виплачує понад 3,5 млрд гривень зарплати.

«Фактично компанію тероризували протягом 5 років, а ми все шукали якогось конструктиву, стукали в двері, хотіли бути почутими. Ми пропонували сісти за стіл переговорів, щоб зберегти компанію, яка має великий вплив на економіку нашої держави. Ми хочемо чесної і відвертої розмови про ситуацію, що склалася з банками. Ми хочемо відкритості і конструктивних переговорів, що і Вами декларувалося. Але ми бачимо, що і НАБУ, і органи Генеральної прокуратури працюють в рамках кон'юнктури, в якій закон не має ніякого значення», — зазначив Олег Бахматюк.

Він також підкреслив, що неодноразово робив пропозиції Фонду гарантування вкладів і НБУ конструктивно вирішити питання із заборгованістю банку і виплатити 8 млрд грн до бюджету, задіявши механізм реструктуризації і залучаючи авторитетних міжнародних аудиторів.

Останній раз компанія свою пропозицію офіційно озвучила 27 жовтня, а 11 листопада було проведено слідчі дії, обшуки, затримуються співробітники по давно дослідженим фактами.

Олег Бахматюк заявив, що захищатиме компанію в міжнародних судах із залученням міжнародних юристів, і сподівається на конструктивне вирішення питання.

«Ми готові до конструктиву. І ми готові детально довести, що наші законні права порушені десятикратно. Що нас позбавили права бути почутими. Що десятки разів проти нас відбувалися речі, абсолютно неприпустимі в європейській середовищі. Що потреба підміняє законність. Вдячний Вам і хочу домовитися, щоб компанія працювала, щоб Фонд гарантування вкладів і Національний банк отримали максимально можливу економічну компенсацію, щоб ми працювали над створенням, а не боротьбою з економічними шакалами, детективами, прокурорами, суддями, що знищують компанію», — підсумував засновник Ukrladnfarming.

Нагадаємо, що у вересні агрохолдинг Ukrlandfarming виділив півмільйона грн для підтримки сільських дитсадків, шкіл, будинків культури, футбольних клубів і команд на території своєї присутності.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна