В Україні середня зарплата повинна бути від 12 тис. грн — Лазебна

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що в Україні середня зарплата повинна бути від 12 тис. грн, а пенсія — принаймні 40% від неї.

Про це йдеться в інтерв’ю порталу Вголос.

Також міністр підкреслила, що є прихильницею збільшення мінімальної зарплати. За її словами, це призведе до процесу детінізації.

«Я вважаю, що коли є хороша заробітна плата, людина йде в магазин, купує товари, може дозволити собі відпочинок, нормальне життя. Людина не повинна рахувати копійки. І сьогодні наш Уряд взявся за триетапне підвищення мінімальної заробітної плати»,— наголосила Марина Лазебна.

За її словами, велика кількість працівників отримує офіційну зарплату 4 723 грн і другу частину «у конверті». Підвищення мінімальної зарплати призведе до того, що частина коштів з «конверту» стане офіційною і люди матимуть вищий соціальний захист.

«Підвищення мінімальної заробітної плати в наших умовах — це: підвищення рівня життя, в першу чергу, працюючих людей, які отримують найменші доходи, це боротьба з бідністю, боротьба з нерівністю за статками у суспільстві, це детінізація «зарплат в конвертах». Додатково зростання мінімальної заробітної збільшить надходження до Пенсійного фонду України, що зміцнить фінансову базу пенсійного забезпечення», — резюмувала Марина Лазебна.

Читати також: Роботодавець не виплачує зарплатню: три кроки працівника

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна