В Україні рівень безробіття зріс до 9,9%

Коронакриза посилила в Україні проблему зайнятості: рівень безробіття зріс до 9,9% і чисельність безробітного населення становила 1,6 млн осіб.

Про це зазначається у річному звіті Центру Разумкова.

У звіті зазначається, що на піку карантину 17% робочої сили перебували у стані прихованого безробіття — зайнятість людей була зменшена або вони перебували в неоплачуваній відпустці.

Окрім того, карантин вихідного дня у листопаді спровокував другий пік зростання безробіття в Україні: якщо на початок карантину було зареєстровано 361 тис. безробітних, то станом на початок грудня — 420 тис.

Також у звіті наголошується, що підвищення мінімальної зарплати з вересня 2020 р. мало скоріше символічний характер (на 6% випереджало офіційну інфляцію), і не створило практичного впливу на загальну динаміку доходів, бо прожитковий мінімум, до якого прив’язані інші соціальні стандарти, залишився без змін. Доларовий еквівалент середньої номінальної зарплати демонстрував спадну тенденцію: у січні 2020 р. зарплата 10 700 грн дорівнювала $445), а у вересні-листопаді — 12 тис. грн. — $420-430.

Читати також: Зарплата, яку ви заслужили: інструкція перемовин з шефом

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна