Уряд розробив заходи для зменшення заборгованості з заробітної плати

1 липня 2021 року відбулось засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати. Станом на 24 червня 2021 року заборгованість по зарплаті склала понад 3,2 млрд грн.

Про це інформує прес-служба Мінекономіки.

Згідно з повідомленням, 81,3 % боргу генерують економічно активні підприємства, а в компаніях, які знаходяться у стадіях банкрутства, борг складає 18,7% від загальної заборгованості. 

«Це соціально чутливе та економічно важливе питання є одним з пріоритетів діяльності Уряду та Міністерства економіки зокрема. Воно також перебуває на персональному контролі Президента України. Саме тому наші зусилля спрямовані на побудову дієвого механізму взаємодії учасників процесу, виміром якого має стати зменшення заборгованості по заробітній платі», — зазначив Перший віце-прем'єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко.

Він зауважив, що першочергово необхідно працювати з економічно активними підприємствами, яким треба розробити план заходів, графіки погашення боргів, програму з покращення фінансового стану і звітувати про зменшення показників із заборгованості.

Сума боргів на підприємствах сфери управління центральних органів виконавчої влади станом на кінець червня становить понад 1,7 млрд грн. Заборгованості збільшилися у Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях, значно зменшилися у Луганській, Волинській та Чернігівській. Під час засідання була напрацьована низка заходів та доручень міністрам, керівникам центральних органів влади, головам ОДА, КМДА.

«У разі збільшення сум боргів, мають активізуватися контролюючі та правоохоронні органи на всіх рівнях. Система державних механізмів щодо захисту трудових прав українців має працювати системно та наскрізно», — резюмував Олексій Любченко.

Нагадаємо, заборгованість із виплати заробітної плати працівникам АПК сягнула 74,522 млн грн.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна