Сергій Парфененко: Мені подобається моя команда і всього ми досягаємо разом

Сергій Парфененко закінчив Севастопольський національний технічний університет і здобув освіту  інженера-електромеханіка. Поволі крокуючи кар’єрною стежкою, дійшов до посади начальника ремонтно-механічної служби ПрАТ «Миронівська птахофабрика». Але тепер стверджує, що молоді люди не квапляться працювати слюсарями. Чи криється причина цього у посадових обов’язках — дізнаємося зі свіжого випуску «Люди МХП».

Читати також: «‎Не соромно чогось не знати — соромно не вчитися»

parfenenko_3.jpg (130 KB)

Після закінчення університету Сергій Парфененко 6 років працював головним енергетиком на коньячному заводі у селищі Багерове в Криму. Потім з інтернет-мережі дізнався про набір співробітників у МХП і вирішив відправити резюме. Через короткий термін часу пройшов співбесіду і обійняв посаду головного енергетика.

«Зі сторони може скластися враження, що нічого кардинально не змінилося в моєму житті: був головним енергетиком і тут головний енергетик, але це не так. Масштаби підприємств зовсім різні, тут вони набагато більші. Мене вражало нове обладнання, технології, а ще люди. На колишній роботі під моїм керівництвом працювало 10 осіб, а тут 70! Відповідальність збільшилася в рази», — розповів Сергій Парфененко.

Він поділився, що якщо раніше ніколи не випускав з рук телефон (адже на підприємстві у будь-який момент могла виникнути несправність), то за 6 років роботи головним енергетиком на МХП про телефон можна було й забути. 

parfenenko_5.jpg (155 KB)

У 2016 році Сергій Парфененко отримав пропозицію стати заступником технічного директора. На цій посаді пропрацював 2 роки. Найважчим виявилася паперова робота. Але досвід та знання на цій посаді дали можливість піти далі на посаду начальника ремонтно-механічної служби.‎

«‎Я не механік-одинак, якому простіше крутити щось і не розмовляти. Мені подобається моя команда. Та, з якою я працював, і та, з якою зараз працюю. Я вважаю, що всього ми досягаємо разом‎», — додав Сергій Парфененко.

parfenenko_4.jpg (112 KB)

Наразі у його колективі люди переважно середнього віку. Хоча молодь не дуже хоче слюсарями працювати, але команда формується постійно. Головне, за словами героя випуску, бажання вчитися і працювати.

«З кожним співробітником потрібно знайти спільну мову. Я намагаюся з людьми просто спілкуватися, навіть не на робочі теми: поговорити, що хвилює, що цікавить, якщо треба — допомогти. Не тільки як начальник та підлеглий. Не боюсь сказати, що чогось не знаю. По-моєму, не соромно чогось не знати. Соромно не вчитися‎»‎, — резюмував Сергій Парфененко.

Читати також: Тетяна Гнатишена: Гарний керівник, який дасть пораду, мету, мрію та сили до неї йти

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна