Регламентування агроскаутингу дозволяє структурувати роботу агрономів у полі — фахівець

Розробники сервісу AgroOnline додали до функції агрономічного скаутингу регламенти польових оглядів.

Про це в матеріалі «Агроскаутинг: навіщо потрібні регламенти польових оглядів?» на SuperAgronom.com розповів засновник та операційний директор компанії AgroOnline Віктор Боровик.

За його словами, регламент — конкретний перелік дій і параметрів, які потрібно виконати відповідно до культури, фази розвитку рослини, технологічного прийому, збирання врожаю включно. Методологія агроскаутингу виписується спільно з головним агрономом підприємства. Таким чином, створюються інструкції для регіональних агрономів.

Свіжі вакансії агрономів

«Що дає таке чітке регламентування? Насамперед дає змогу структурувати роботу агрономів у полі. Якщо працюють більше 2-3 агрономів, то це єдиний формат звітності щодо огляду. У другу чергу, головний агроном точно розуміє, що його лінійні або регіональні агрономи не пропустять жодного з важливих параметрів для культури в певній фазі. Крім того, це також вирішує питання для молодих агрономів, які прийшли буквально з університету і, можна сказати, ще продовжують додатково навчатися вже на практиці. І таким чином мають чіткі інструкції — що, як робити і які дані збирати», — зауважив операційний директор компанії AgroOnline.

Зі слів Віктора Боровика, регламенти дають змогу послідовно вибудувати роботу агрономічної служби, «різнобій» уникається, усі агрономи в полях працюють в єдиному руслі.

Читати також: Професія: які дива можуть творити агрономи?

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна