Віталій Стогній: Моє перше завдання на новій посаді — розв'язати кадрову проблему

У рамках проєкту «Люди МХП», який був створений Latifundist.com та «Агроіндустріальним холдингом МХП», провідний інженер східного відділення ТОВ «МХП-Агро-С» Віталій Стогній запевняє, що успішність роботи залежить від людей, а злагоджена праця колективу допомагає справлятися з найбільшими навантаженнями.

stognii_2.JPG (190 KB)

Віталій Стогній працював трактористом, обліковцем і навіть півроку був бригадиром тракторної бригади. Перед тим, як обійняти посаду провідного інженера у «МХП-Агро-С», Віталій Стогній працював у ТОВ «НВФ «Урожай». Нова робота відкривала не лише можливості, а й потребувала переїзду до нового міста всієї родини.

«Тут у мене зараз вдвічі більше відділення — 13 тис. га землі проти 6 тис. га на попередньому підприємстві. Відповідно, і персоналу більше, і обсяг робіт вдвічі більший. З одного боку — це складніше, до того ж переїзд, усе нове. Але з іншого — це можливість розвиватися», — пояснив Віталій Стогній.

stognii_5.JPG (295 KB)

Серед нових викликів, які постали тоді перед провідним інженером, — адаптуватися до нових умов і розв’язання кадрової проблеми. Адже колектив був дуже великий і для ефективнішої роботи потрібно було його оптимізувати. Тому скорочення були необхідними.

«Я вважаю, що успішність роботи на 90% залежить від кадрів. Відповідальність працівників і їхнє знання техніки — це вагомий внесок у виробничий процес. Ми поставили собі за мету, щоб трактористи, які добре працюють, добре заробляли, щоб професійні кадри йшли до нас працювати, а не їхали на заробітки. Взагалі, як на мене, робота з людьми — це найважче. Техніка — це залізо, яке сьогодні зламалося, а завтра його відремонтували. З людьми не так просто», — поділився Віталій Стогній.

Актуальні вакансії інженерів

За його словами, найбільше навантаження у інженера в лютому та березні. Саме в цей час відбувається підготовка техніки та планування ремонтних робіт. Потрібно все налагодити, щоб не було простою техніки у полі.

«Я почав працювати саме в цей час, не знаючи ані техніки, ані людей... Якби не команда, то було б у рази складніше. Завдяки кваліфікованим інженерам ми впоралися, тому впродовж сезону не виникало масштабних проблемних питань», — розповів Віталій Стогній.

stognii_3.JPG (207 KB)

Чоловік зізнається, що інженером бути складніше, ніж трактористом. Адже це різні графіки роботи і відповідальність. До того ж інженерам необхідно вивчати більшу кількісті нового обладнання, щоб була змога правильно коригувати й координувати його роботу.

«Наші основні обов'язки — це обслуговування і ремонт техніки, яка необхідна для ефективного посіву, обробки і збору врожаю. Намагаємося також передбачувати певні несправності, щоб заздалегідь запланувати їхнє вирішення. Звичайно, усі 100% неможливо спрогнозувати, але приблизно половину можна — це зменшує витрати на ремонт і скорочує час на його проведення», — заявив герой випуску.

stognii.JPG (285 KB)

У вільний час Віталій Стогній любить з родиною подорожувати. Разом підкорили Говерлу, а на черзі — Піп Іван. Також родина подорожує Західною Україною і особливо полюбляє місто Мукачево.

«Зараз я задоволений своєю роботою й усім, що на сьогодні маю: це і поступове кар'єрне зростання, і гідна зарплата, і поважне ставлення», — резюмував Віталій Стогній.

Читати також: Заступниця голови правління МХП ввійшла до рейтингу кращих фінансових директорів України

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна