Кадровий голод робить рослинництво досить проблемною галуззю — Олександр Мигловець

Керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександр Мигловець зазначив, що ведення сільського господарства в Україні з багатьох причин взагалі є ризикованим. Окрім проблем з погодними умовами, є ще ключова проблема з «кадровим голодом» особливо серед агрономів. 

Про це Олександр Мигловець розповів у новому випуску проєкту «ЗЗР: Захищай. Заробляй. Розвивайся», де фахівці компанії «UKRAVIT» розкажуть про головні ризики, про завдання, які потрібно ставити перед собою вже сьогодні, та про те, що мало просто зібрати гарний урожай – його ще потрібно вигідно продати.

Читати більше: ЗЗР: Зібрати, Заробити, Розподілити

Олександр Мигловець, керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT».

«На жаль, у нас є великий розрив між ЗВО, які готують спеціалістів, та між виробництвом, якому необхідні фахівці з іншими вміннями та навичками. У практичній роботі важливими є стратегічне мислення та аналітичні здібності. Окрім того, щорічно однією із проблем, із яким стикаються аграрії, є закупівельна ціна на вирощену продукцію: зазвичай з початком збирання тієї або іншої культури вона суттєво знижується, і товаровиробник продає урожай за низьку вартість або зберігає в себе на господарстві й чекає прийнятнішої ціни. Підсумовуючи, можна сказати, що основними факторами ризику є: погода, людський ресурс, ціна реалізації вирощеного врожаю», — каже Олександр Мигловець.

Вакансія в «Ukravit»

Нові вакансії