Кадрові перестановки агробізнесу: травень

Травень виявився активним на кадрові перестановки в державних відомствах. 21 травня Кабмін перейменував Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України в Міністерство економіки України, а після цього почалися кадрові ротації.

Хто, куди та на які посади був призначений — у сьогоднішньому матеріалі.

Читати також: Аграрні призначення 2021: Травень

Тобіас Айхберг

agr.jpg (71 KB)

Куди: DLG

Посада: Генеральний директор департаменту виставок

Німецьке сільськогосподарське товариство (DLG) призначило новим керівником департаменту виставок Тобіаса Айхберга. Він змінить на цій посаді Пітера Гротхеса, який піде у відставку 31 липня.

З 1 травня 2021 року 52-річний Тобіас Айхберг обійняв посаду генерального директора департаменту виставок франкфуртської компанії DLG та DLG Service GmbH. 

Тобіас Айхберг має 25-річний досвід роботи у сфері міжнародних сільськогосподарських технологій та всесвітніх виставок. Він працював на різних керівних посадах в галузі сільгосптехніки та комерційного транспорту. З 2004  р. по 2008 р. керував проєктом Agritechnica, а потім працював стратегічним консультантом на міжнародних виставках. 

«Ми раді, що в особі Тобіаса Айхберга ми отримали не лише досвідченого експерта в галузі міжнародного виставкового бізнесу, але й експерта в області контенту, пов'язаного з сільськогосподарським і продовольчим сектором, а також з сільськогосподарськими технологіями», — наголосив виконавчий директор DLG Райнхард Грандком.

Олексій Любченко

lyubchenko.jpg (54 KB)

Куди: Міністерство економіки України

Посада: Міністр, перший віце-прем'єр

20 травня на позачерговому засіданні Верховної Ради України прийнято постанову про призначення першим віце-прем'єр-міністром України, міністром економіки України Олексія Любченка.

«За» ухвалення рішення проголосували 293 нардепи, проти — 2, утрималися від голосування — 60, не голосували — 22.

Олексій Любченко закінчив з відзнакою Київський економічний університет, спеціальність «Економічне і соціальне планування». Доктор економічних наук. З 29 квітня 2020 обіймав посаду голови Державної податкової служби України.

Олексій Кубраков

Kubrakov.jpg (39 KB)

20 травня на пост очільника Мінінфраструктури було призначено Олександра Кубракова.

«За» ухвалення рішення проголосували 284 нардепи, проти — 28, утрималися від голосування — 49, не голосували — 23.

Олександр Кубраков закінчив Київський економічний університет (спеціальність — маркетолог), короткотермінову програму у «Harvard Kennedy School». Виконавчий директор Асоціації «Інформаційні технології України», керівник сектору телекомунікацій та Ай-Ті, Офісу ефективного регулювання. З листопада 2019 року обіймав посаду голови Укравтодору.

Тарас Висоцький

visotskiy.jpg (39 KB)

Куди: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Посада: Перший заступник міністра

На посаду першого заступника міністра аграрної політики і продовольства України Тарас Висоцький призначений 26 травня рішенням Кабміну.

До призначення він обіймав посаду заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, де займався питаннями розподілу державної підтримки аграріям.

Закінчив НУБіП, отримав ступінь магістра за спеціальністю «менеджер-економіст ЗЕД» і «адміністративний менеджмент». Має ступінь магістра наук Університету ім. Гумбольдта в Берліні.

Світлана Собіпан

sobipan.jpg (73 KB)

Куди: «Володимир-Волинська птахофабрика» 

Посада: Голова наглядової ради 

Новообраною головою наглядової ради компанії «Володимир-Волинська птахофабрика» стала Світлана Собіпан.

Світлана Собіпан почала працювати на підприємстві з 2010 р. на посаді менеджера зі збуту й дійшла до комерційного директора птахофабрики.

«‎У першу чергу ця посада для мене серйозна відповідальність та особистий виклик. Пріорітетне завдання — продовжити розвивати нашу птахофабрику в кращих європейських традиціях, щоб якомога більше українців мали змогу харчуватися якісною продукцією», — поділилася Світлана Собіпан.

Олександр Олійник

oliynyk.jpg (46 KB)

Куди: «Морський торговий порт «Южний» 

Посада: Директор

Кабінет міністрів України погодив призначення на посаду директора ДП «Морський торговий порт «Южний» Олександра Олійника.

Раніше цю посаду обіймав Сергій Ковшар.

Олександр Олійник з листопаду 2019 до серпня 2020 року був в. о. директора ДП «МТП «Южний». До цього він тривалий час обіймав посаду директора ДП «Маріупольський морський торговий порт».

Агрозвільнення

Аліна Сич

Аліна Сич залишила посаду голови наглядової ради акціонерів компанії «Володимир-Волинська птахофабрика»

Цю посаду Аліна Сич обіймала з лютого 2020 р. А до цього з лютого 2013 року вона була генеральним директором компанії.

«Йду з корпоративного бізнесу в власний стартап з чистим серцем, з розумінням, що залишається команда професіоналів з прекрасними перспективами!», — зазначила Аліна Сич.

Ігор Петрашко

Звідки: Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства

Посада: Міністр

Ігор Петрашко відправлений у відставку з поста міністра Мінекономіки 18 травня на позачерговому засіданні Верховної Ради. За його звільнення проголосували 280 народних депутатів. Посаду міністра він обіймав з 17 березня 2020 р. У період з 2013 р. по 2020 р. працював заступником генерального директора в агрохолдингу Ukrlandfarming.

Під час прес-конференції президент Володимир Зеленський заявив, що Ігор Петрашко залишиться працювати в його команді і буде координувати земельну реформу.

Владислав Седик

Звідки: Держпродспоживслужба

Посада: Перший заступник голови

Кабінет Міністрів України звільнив Владислава Седика з посади першого заступника голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Згідно з даними розпорядження, Владислав Седик був звільнений від займаної посади за власним бажанням.

Владислав Седик був призначений на посаду з 18 лютого 2021 року шляхом укладення контракту про проходження державної служби на період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2.

Нові вакансії