Гетманцева хочуть звільнити через позицію щодо зниження ПДВ для аграріїв

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення нардепа Данила Гетманцева з поста голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. На думку Данила Гетманцева, це пов'язано з тим, що він виступив категорично проти законопроєкту про зменшення ставки податку на додану вартість (ПДВ) для аграріїв до 14%. 

Про це Гетмацев сказав в коментарі виданню НВ Бізнес.

Проєкт постанови №4393  зареєстрували 17 листопада, серед його ініціаторів — нардепи від євросолідарності і депутатських груп «Довіра» та «За майбутнє», яку пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським. Також Данило Гетманцев заявив, що група «Довіра» представляє інтереси Андрія Веревського.   

«На вчорашньому засіданні комітету ми розглядали законопроєкт № 3656 про зменшення ставки ПДВ для аграріїв. Він надає пільги по ПДВ в розмірі 14%, хоча ПДВ для всіх — 20%. Ми виступили категорично проти. На жаль, в них було більше голосів на комітеті, вони провели законопроєкт і винесли до зали. У нас голосів не вистачило, я виступив категорично проти», — пояснив Данило Гетманцев.

Гетманцев вважає, що Верховна Рада не має права надавати пільги «одній з небагатьох галузей, яка добре заробляє, у важке для країни час». Також він підкреслив, що проєкт постанови не відповідає регламенту Ради, тому що його потрібно подавати за погодженням голови Верховної Ради Дмитром Разумковим або лідером фракції «Слуга народу» Давидом Арахамія.

Гетманцев додав, що вітає будь-яку постанову, за допомогою якого депутати можуть впливати на кадрову політику ВР, але це не повинно бути пов'язано з лобіюванням законопроєктів.

На своїй сторінці у Facebook Гетманцев зазначив, що зареєстрував свій проєкт постанови про відкликання його з посади голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики після того, як група депутатів напередодні внесла аналогічний документ.

Нові вакансії