АгроПризначення у липні від Latifundist.com

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підтвердив, що Міністерство аграрної і продовольчої політики з'явиться, але це рішення має бути прив'язане до кандидатури і початку роботи Верховної Ради. Поки невідомо, хто може очолити майбутнє міністерство, але відомо про кадрові перестановки в Антимонопольному комітеті України, «Одеському припортовому заводі», «Укрзалізниці» і на підприємстві «Конярство України». Також нові фахівці обійняли посади в компаніях BayerSyngenta«РАЖТ Семенс-Україна»«Континентал Фармерз Груп» і «Агросем».

Читати більше: Аграрні призначення 2020: Липень

Роман Нижник

nizhnik-roman.jpg (58 KB)

Звідки: Corteva Agriscience

Куди: Syngenta

Посада: Керівник напрямку ефективності продажів 

З 1 липня Роман Нижник призначений на посаду керівника напряму ефективності продажів Syngenta в Україні.

«Це нова позиція в компанії. До переліку моїх завдань входить налагодження та систематизація процесів управління командою. Основний фокус на тлі поділу компанії зараз стоїть на швидкому зростанні бізнесу посівного матеріалу», — розповів Роман Нижник.

З 2019 року по травень поточного року працював в Corteva Agriscience керівником з продажу насіння Pioneer в Україні. До цього протягом 6 років будував кар'єру в DuPont Pioneer. Починав з позиції менеджера з ефективності продажів, а з 2015 року очолював департамент продажів та маркетингу. Закінчив магістратуру Дніпропетровського державного аграрного університету (факультет переробки та механізації сільського господарства). Учасник стипендійної програми ім. Леонарда Ейлера в Рейнському університеті Фрідріха Вільгельма (м Бонн, Німеччина).

Жан-Люк Фітамант

fitamant.jpg (1.14 MB)

Звідки: «Євраліс Семенс Україна»

Куди: «Євраліс Семенс» 

Посада: Комерційний директор

Жан-Люк Фітамант покинув посаду комерційного директора «Євраліс Семенс Україна» 3 липня, а вже 6 липня приступив до управління комерційною командою «Євраліс Семенс» у Франції. У компанії «Євраліс Семенс» він працює протягом 17 років.

«Жан-Люк Фітамант буде грати ключову роль в забезпеченні успіху французької комерційної команди в новому сезоні. В Україні він пропрацював два з половиною роки», — пояснили  в компанії.

Посада комерційного директора «Євраліс Семенс Україна», згідно з повідомленням, наразі вакантна. У проміжний період директор з маркетингу компанії Сергій Тимошенко візьме на себе відповідальність і очолить обидві команди: комерційну та маркетингову.

Олівер Гірліхс

oliver-gierlichs001-119353.jpg (31 KB)

Звідки: Bayer

Куди: Bayer

Посада: Генеральний і фінансовий директор

На посаду генерального та фінансового директора компанії Bayer в Україні Олівер Гірліхс призначений 1 липня. Раніше цю посаду займав Йенс Беренс.

Олівер Гірліхс працює в Bayer з 1994 р. Починав з роботи у відділі закупівель в Німеччині. Пізніше обіймав більш відповідальні посади в кількох країнах Європи, Мексиці і штаб-квартирі компанії. Перед новим призначенням очолював Bayer в Західній і Центральній Африці з вересня 2017 р.

«У зв'язку з поточними карантинними обмеженнями і обмеженнями подорожей в Україну Олівер Гірліхс планує прибути у вересні 2020 р. До цього часу він буде виконувати свої обов'язки у віддаленому режимі», — повідомили в компанії.

Іван Зевако

zevako-ivan-120254.jpg (117 KB)

Звідки: «Спектр-Агро»

Куди: «РАЖТ Семенс-Україна»

Посада: Менеджер з питань регіонального розвитку

На посаду менеджера з питань регіонального розвитку компанії «РАЖТ Семенс-Україна» Іван Зевако призначений у червні. У агрохімічному бізнесі працює з 1997 р. З грудня 2014 р. по вересень 2019 р. працював у компанії BASF менеджером по роботі з агрохолдингами. Як зазначив Іван Зевако, це були насичені п'ять років, які подарували цікавий досвід у глобальній компанії. З листопада 2019 р. очолював департамент науково-технологічного забезпечення в компанії «Спектр-Агро».

«Тут створені всі умови для розвитку співробітників. Серед завдань, які входять в мої обов'язки, — розкриття бренду компанії. Оскільки насінництво дуже вдячна і відповідальна справа, то я готовий брати відповідальність, рости і розвиватися разом з компанією», — прокоментував Іван Зевако.

Іван Синяков

sinyakov-ivan.png (820 KB)

Звідки: «Укрзалізниця»

Куди: «Укрзалізниця»

Посада: Виконуючий обов'язки члена правління

На посаду виконуючого обов'язки члена правління «Укрзалізниці» Іван Синяков призначений 3 липня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду. В «Укрзалізниці» він працює з травня 2020 р. Обіймав посаду директора з управління персоналом та соціальної політики. Раніше працював в компанії «Нафтогаз України», у групі компаній «Континіум», «Державному експортно-імпортному банку України» і «Холдинговій компанії «Бліц-Інформ». 

Дмитро Сенниченко

sennichenko-dmitri.jpg (57 KB)

Куди: «Одеський припортовий завод»

Посада: Член наглядової ради

Керівник Фонду держмайна Дмитро Сенниченко з 6 липня призначений членом наглядової ради «Одеського припортового заводу» (ОПЗ). Про це повідомив перший заступник директора ОПЗ Микола Щурик на своїй сторінці в Facebook, додавши фото відповідного документа.

«Замінити члена наглядової ради акціонерного товариства «Одеський припортовий завод» — Ігнатовського Сергія Юрійовича — представник акціонера — держави Україна в особі Фонду державного майна України в складі наглядової ради акціонерного товариства «Одеський припортовий завод» на представника акціонера — держави Україна в особі Фонду державного майна України в складі наглядової ради акціонерного товариства «Одеський припортовий завод» Сенниченка Дмитра Володимировича — голови Фонду державного майна України», — йдеться у документі.

Ольга Піщанська

peshchanskaya-olgaamku-119485.jpg (141 KB)

Звідки: Антимонопольний комітет України

Куди: Антимонопольний комітет України

Посада: Голова

На посаду голови Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська призначена з 17 липня. В АМКУ працює з вересня 2019 року. Саме тоді Президент України підписав Указ про її призначення на посаду першого заступника Голови АМКУ. Раніше Ольга Піщанська працювала комерційним директором у компанії «СТЕМ Інжиніринг» (2017-2019 рр.) і директором у компанії «Закупівельні рішення» (2016-2019 рр.).

Закінчила Криворізький технічний університет за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво» і магістратуру Київського національного економічного університету. Має ступінь магістра економіки підприємництва.

Валерій Павленко

pavlenko-valerij-2.jpg (125 KB)

Звідки: «Астарта-Київ»

Куди: «Континентал Фармерз Груп»

Посада: Комерційний директор

У липні на посаду комерційного директора в «Континентал Фармерз Груп» призначили Валерія Павленко. Відповідний запис з'явилася на його сторінці в LinkedIn. До свого призначення протягом п'яти років Валерій Павленко керував Департаментом закупівель і логістики в агропромхолдингу «Астарта-Київ». Закінчив вищу школу бізнесу (Каліфорнія, США), де отримав спеціалізацію «Магістр ділового адміністрування» (MBA).

Богдан Зеленський

zelenskyi.jpg (77 KB)

Звідки: «Агросем»

Куди: «Агросем»

Посада: Комерційний директор

Про призначення Богдана Зеленського на посаду комерційного директора «Агросем» стало відомо 14 липня. Відповідну інформацію компанія опублікувала на своїй сторінці в Facebook. У повідомленні зазначено, що Богдан Зеленський починав свій шлях в «Агросем» з менеджера з продажу. Пізніше став керівником департаменту техніки. За час своєї роботи впровадив велику кількість нових проектів і брав активну участь у розвитку бізнесу та побудові стратегічних і масштабних ідей компанії.

«Ми переконані, що досвід і професіоналізм Богдана Зеленського сприятимуть стрімкому розвитку «Агросем», досягненню поставлених цілей і реалізації перспективних ідей», — відзначили в компанії.

Євген Веретюк

Куди: «Конярство України»

Посада: Виконуючий обов'язки директора

З 15 липня на посаду виконуючого обов'язки директора держпідприємства «Конярство України» призначено Євгена Веретюка. Відповідне розпорядження підписав міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко. З відкритих джерел про Євгена Веретюка відомо, що раніше він очолював «Виробничо-комерційне підприємство «Металіст».

Агрозвільнення

Єнс Беренс

Звідки: Bayer

Посада: Генеральний і фінансовий директор

Єнс Беренс, який займав пост генерального і фінансового директора Bayer в Україні з 2015 р., вирішив вийти на дострокову пенсію. У компанії він пропрацював 35 років. Свою кар'єру починав з менеджера з закупівель технічних продуктів і послуг заводів Bayer у Німеччині. У 2001 р. очолив департамент стратегічних закупівель, а через три роки — посаду віце-президента відділу закупівель групи Bayer HealthCare в Європі. З 2010 р. протягом 5 років керував службою корпоративної підтримки Bayer HealthCare в Китаї.

Юрій Терентьєв

Звідки: Антимонопольний комітет України

Посада: Голова

З 3 липня  Юрій Терентьєв звільнений з посади голови Антимонопольного комітету України. Відповідну постанову прийнято Верховною Радою. Відомством він керував з липня 2015 р. До цього обіймав посаду генерального директора з правових питань в «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Олексій Грушко

Звідки: «Варіант Агро Буд»

Посада: Комерційний директор

28 липня на раді директорів компанії  «Варіант Агро Буд» було прийнято рішення, що Олексій Грушко залишає посаду комерційного директора з причини завершення проектів, якими він керував.

У повідомленні компанії зазначено, що до команди «Варіант Агро Буд» Олексій Грушко приєднався в 2016 р. на посаду керівника проектів по роботі з ключовими клієнтами. Через рік очолив підприємство. У 2020 р. у зв'язку зі змінами в організаційній структурі компанії, зайняв пост комерційного директора.

«За 4 роки співпраці з «Варіант Агро Буд» Олексію Грушко вдалося повністю реструктурувати і значно посилити відділ якості, реорганізувати роботу комерційного відділу, економічного відділу та маркетингу, запустити проект по впровадженню LEAN-системи на виробництві, розширити лінійку виробленого обладнання для елеваторів, збільшити обсяги продажів устаткування в Україні і підписати контракти з рядом найбільших вітчизняних агрохолдингів. Керівництво підприємства дякує Олексія Грушко за ефективну співпрацю та бажає нових досягнень і цікавих проектів», — прокоментували в компанії.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна