Ви нам не підходите: чому кандидатам відмовляють в роботі

Пошук роботи це завжди стрес і не тільки для кандидатів, а й для роботодавців. Тому досить часто на різних етапах працевлаштування щось може піти не так. Склали резюме, надсилаєте його великій кількості компаній, ходите на співбесіди, але роботодавці відмовляють? Давайте розбиратися, коли стався збій, виправимо помилки та знайдемо роботу, яка буде приносити не тільки гроші, а й задоволення!

Читати також: Ідеальний кандидат: як впливає профіль у соцмережі на працевлаштування

job.jpg (57 KB)

Резюме

Якщо ви надсилаєте резюме, але не отримуєте відгук, причин цьому може бути декілька — недостатньо досвіду, невірна реєстрація резюме чи його оформлення.

Прочитайте ще раз вакансію. Впевнені, що вірно оцінюєте свої можливості? Якщо ви націлилися на кар’єрний ріст, але не маєте необхідного досвіду, то, скоріше за все, роботодавець одразу відсіяв вашу кандидатуру. Якщо ви не володієте певними навичками, не вмієте користуватися своїми знаннями та робочими інструментами, то відразу опиняєтесь серед кандидатів, чиє резюме не розглядається.

Також не слід забувати, що пекельно довгі резюме та мотиваційні листи з пафосними конструкціями рідко читаються рекрутерами. То ж краще 7 раз подумати та написати лаконічний текст, ніж витрачати свій час і зазначати всі дати вашої насиченої біографії.

Щоб ваше резюме помітили і воно не загубилося серед купи інших, вказуйте у темі електронного листа, яку посаду хочете обійняти. Для рекрутерів це набагато важливіше, ніж повне ім’я кандидата чи взагалі незрозумілий перелік літер.

Важливо й те, як ви відправляєте резюме! Не будьте job-спамерами та визначтесь, які саме пропозиції вас цікавлять. В іншому випадку ваш відгук можуть навіть не відкрити, порахувавши, що ви самі не знаєте, ким хочете працювати. А також в резюме доцільно зазначити, що чекаєте на відповідь.

Читати також: Чи допоможе рекомендаційний лист працевлаштуватися?

resume-1.jpg (167 KB)

Співбесіда

Якщо після співбесіди, роботодавець не запрошує до довгоочікуваної співпраці, то проблема, скоріше за все, у самопрезентації, поведінці на співбесіді. А ще не виключаємо варіант, що таємне стало явним і якщо ви щось приховали в резюме, то при особистій зустрічі майбутній керівник дізнався про невідповідність вашої кандидатури пропонованій посаді. Це свідчить про те, що резюме було складено майстерно, але вказана інформація лише частково відповідає дійсності. Тому слід ретельно підготуватися до співбесіди. 

Начальник управління залучення талантів МХП Маргарита Бобік рекомендує дотримуватися наступних правил:

  1. Потурбуйтеся про зовнішній вигляд, який має відповідати позиції, на яку претендуєте.
  2. Будьте пунктуальними і пам’ятайте, що робочий день рекрутера розпланований щохвилинно.
  3. Щоб сконцентруватися на співбесіді, структуруйте думки напередодні інтерв’ю. Не соромтесь та будьте впевнені в собі.
  4. Будьте максимально чесними відносно свого досвіду і навичок. 
  5. Не розповідайте про попередній досвід роботи, зокрема, організацію та їх керівників, негативно.
  6. Уникайте недоречних запитань, особливо, якщо компанія відома на ринку («Розкажіть детальніше про вашу компанію?» є недоречним запитанням).

Читати також: Співбесіда без помилок: поради експерта для кандидатів

dyrector.jpg (205 KB)

Випробувальний термін

Кожен хоче показати свою ефективність, зарекомендувати себе на новому робочому місці й не почути після випробувального терміну «Вибачте, ви нам не підходите»

Перш за все, намагайтеся швидше вивчити корпоративну культуру. Це допоможе влитися в колектив, знайти спільну мову з колегами та легше пройти соціальну адаптацію. Але пам’ятайте, що не варто одразу критикувати робочі нюанси, правила та агресивно відстоювати свою точку зору. 

«Якщо ви спілкуєтесь, отримуєте пропозиції та залишаєте відстань на момент пробації, то ви робите щось не так прямо на новому робочому місці. Можливо, ви занадто активні з мітлою або навпаки ви недостатньо проявляєте причетність та активність», зазначила кар’єрний консультант Олена Іванчикова.

komanda.jpg (231 KB)

Важливо не боятися звертатися за допомогою до колег чи керівництва, якщо щось незрозуміло чи не виходить. Але слід просити допомоги не зробити, а пояснити.

Та головне протягом випробування продемонструвати відповідність дорученій роботі ваших професійних знань, вмінь і навичок. Адже тепер повинні підтвердитися вся інформації у резюме, самопрезентація на співбесіді та позитивні відгуки з колишньої роботи.

AgroRobota.com.ua бажає читачам знайти роботу мрії, успішно пройти співбесіду та комфортно відчувати себе на робочому місці!

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна